Desi zeci de turisti cautãsã vinã în statiunile din Valea Jiului, acum cãa nins, autoritãtile locale sunt încã indecise. Nu au bãtut pârtiile, nu au pregãtit instalatiile, sau încã se mai gândesc, desi zãpada e numai bunã pentru schi.

Pârtii nebãtute, instalatii neomologate si multã zãpadã, plus turisti cu sutele care întreabã ce pot face la munte. Asa stau lucrurile în Valea Jiului în statiunile de munte, unde a nins de o sãptãmânã si doar câteva pârtii sunt functionale în Straja. Problema este cã încã nu functioneazã telegondola. „Nu e dat avizul ISCIR si mi-e groazã cã vine week-endul si oamenii vor vrea sã urce cumva”, spun cei din Straja.

Un drum în Straja cu telegondola, dacã va fi pusã în fuctiune pânã sâmbãtã va fi 10 lei dus, iar pentru cei care plãtesc biletul dus-întors, maxim 15 lei. Si teleschiurile costã 3 si 4 lei, în functie de lungimea pârtiei, dar deocamdatã nu toate sunt amenajate.

În Parâng, merge telescaunul, dar nu sunt încã bãtute pârtiile. Salvamontistii spun cã pânã miercuri niciun ratrac nu a trecut si sperã ca în week-end sã fie altfel,pentru cã vor veni sute de turisti. „Nu a venit nimeni, nu e nicio pârtie bãtutã.Poate pânã în week-end va fi mai bine”, spun cei din Parâng.

Mai mult, la primãria Petrosani va avea loc o sedintã si apoi se va decide când începe sezonul de schi.

„Vineri la Primãria Petrosani va fi o sedintã si se va stabili ce pârtii vor fi bãtute. Deocamdatã nu s-a stabilit nimic.Stim doar cã drumul cu telescaunul va costa 10 lei dus si cursa dus-întors va fi de 15 lei”,a adãugat Nicu Tascã, purtãtor de cuvânt al Primãriei Petrosani.

În Straja, toatã lumea asteaptã responsabilii de la ISCIR. Asta pentru cã telegondola, desi a fost montatã, încã se învîrte în gol si fãrã cabine. Acestia se pare cã au reusit sã ajungã la instalatie si încep probele, asa încât pânã sâmbãtã sã poatã sã si functioneze.

Cert este cã în Straja sunt bãtute deja cel putin 3 pârtii si cã domeniul schiabil Transalpina de la Vidra va fi inaugurat sãptãmâna viitoare.

Diana Mitrache