Termocentrala de la Mintia se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara și sindicaliștii speră că situația se va redresa. Deși s-au vehiculat mai multe idei, termocentrala se pare că tot la Consiliul Județean Hunedoara va ajunge.

Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara va scoate din componența colosului industrial termocentrala Minta. Iar sindicatele așteaptă momentul, pentru că problemele din ultima vreme s-au acutizat. „Sunt discuții tot mai avansate și se pare că se dorește acum preluarea ei doar de către CJH. Este o nouă șansă pentru termocentrală, ca să funcționeze pe viitor, și pentru sistemul energetic. Spu asta, pentru că, dacă tot am vorbit de pana de curent din N-V țării, trebuie să spunem că singurul producător de energie electrică din această parte a țării este Termocentrala Mintia, cu o capacitate de 1.275 MWatti”, a spus Cristian Iștoc, lider sindical la Termocentrala Mintia.
S-au purtat discuții pentru ca Mintia să fie preluată de Primăria Deva, ori de Consiliul Județean Hunedoara, ori de o fuziune a celor două UAT-uri, dar au existat oferte chiar și de la Romgaz sau Hidroelectrica.
Cei din Consiliul Județean Hunedoara și-au exprimat dorința de a prelua această termocentrală și se pare că, așa cum spun sindicaliștii, au rămas singurii.
Diana Mitrache