C adrele universitare de la Petroșani sunt de părere că doar prin vaccinarea anti covid viața poate reveni la normal. Mai mult decât atât sunt întocmite liste cu cei care doresc să se vaccineze tocmai pentru toate activitățiile Universității din Petroșani să revină față în față.

Rectorul instituției de învățământ superior din Petroșani, Radu Sorin, spune că și el se v-a vaccina tocmai pentru a-i putea proteja pe cei din jur. Mai mult decât atât acesta spune că din funcția pe care o ocupă trebuie să călătorească mult atât în țară cât și peste hotare lucru care îl face și mai determinat în a se vaccina.
”Am primit de la Ministerul Educației Naționale o adresă prin care să consultăm toate cadrele didactice și personalul administrativ în vederea vaccinării. Am transmis aceste semnale către facultăți și către administrativ și până în 15 noi vom da numărul de cadre didactice și personal administrativ care doresc să se vaccineze. Cadrele didactive au confirmat prin mail dacă doresc să se vaccineze. Sunt destul de multe cadre didactive și personal administrativ care doresc să se vaccineze. Eu personal doresc să mă vaccinez din mai multe motive. În primul rând nu am avut această boală, vreau să fiu sigur că nici nu voi răspândi această boală, pe de altă parte s-ar putea ca datorită obligațiilor profesionale prin care să trebuiască să circul în țară sau în afara României și este o garanție că nu transmit boala și nu voi lua boala”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Ministrul Educației și Cercetării a precizat în urmă cu puțin timp că dacă vor exista multe cadre didactice care se vor vaccina atunci există posibilitatea ca toate cursurile să fie reluate față în față cât mai repede posibil.
Cosmin BACIU