Ministerul Educației anunță că în perioada următoare, profesorii trebuie să organizeze planuri personalizate de lecții pentru fiecare disciplină, pentru a se putea recupera din materia pierdută.

Se prelungește termenul până la care elevilor aflați într-o situație incertă, le pot fi încheiate mediile pe semestrul I, cu doar două note. La nivelul județului Hunedoara, numărul elevilor care se află într-o astfel de situație este redus.
”Ne concentrăm pe încheierea situației școlare și avem procente foarte mici de elevi, care, din diferite motive au o situație incertă, o situație care se poate rezolva până la încheierea primului semestru. Este vorba de un procent de 3% în mediul urban și 2% în mediul rural, din numărul total de 52.000 de elevi. Procentul este foarte mic”, a declarat Ilie Pârvan, inspector general școlar al ISJ Hunedoara.
În ultimele 3 săptămâni din Semestrul I, perioada cuprinsă între 11 și 29 ianuarie 2021, profesorii vor trebui să încheie situația școlară a elevilor, conform noului Regulamentului de Funcționare a Unităților de Învățământ – ROFUIP 2020.
Cosmin BACIU