REVINE MULȚESCU!
Retrogradarea în „B” nu a rămas fără rezonanţe. A fost adus Gigi Mulţescu în calitate de antrenor şi jucător (avea 33 de ani), lotul fiind completat cu portarul Toma şi jucătorii Buzduga, M. Răducanu, Pachiţeanu, Merlă, V. Vancea, ultimii doi din retur. În schimb, nu mai făceau parte din lot Cavai, Homan, M. Popa, Varga.
Evident, cuvântul de ordine era promovarea.
Şi, într-adevăr, Gigi Mulţescu a ştiut să găsească cele mai bune metode, dar nu poate fi omis nici grupul de echipe din judeţul Hunedoara, Mecanica Orăştie, Mureşul Deva, Aurul Brad şi Minerul Lupeni(oarecum…) care au „tras” pentru Jiul din răsputeri.
În etapa a 9-a, într-o luptă „bară la bară” cu Gloria Bistriţa şi FC Maramureş Baia Mare, Jiul ajunge pe locul 1, după victoria cu 2-1 la Minerul Lupeni, loc pe care va încheia turul cu un avans de trei puncte în faţa celor din Bistriţa şi Baia Mare.
Dar, după două înfrângeri consecutive la Sighet şi Bistriţa, poziţia Jiului este în pericol.
Totul urma să se decidă la golaveraj în ultima etapă!Împotriva echipei din Baia Mare, la fel cum se întâmplase în ediţiile 1960-1961 şi 1965-1966.
În ultima etapă, Jiul evolua la Satu Mare, iar băimărenii la Lupeni. Nu conta înfrângerea Jiului la Satu Mare (desigur, un egal o scutea de orice emoţie!), totul era ca Baia-Mare să nu învingă la Lupeni, la o diferenţă mai mare de opt goluri. Ar fi fost culmea!
Jiul a pierdut cu 1-3, dar FC Maramureş n-a reuşit decât un 2-1 la Lupeni, astfel Jiul revine în „A”!
A fost victoria finală a unei echipe care s-a remarcat printr-o luptă plină de forţă, reuşind meciuri frumoase, uneori la scoruri foarte mari