Unde ne vaccinăm în etapa a II-a?

Din această săptămână poate începe cea de a doua etapă a vaccinării. Sunt așteptați cei din grupele de risc, dar și din categporiile sociale cele mai expuse. Prefectura județului Hunedoara a făcut publică lista cu centrele din fiecare localitate.

Sunt 10 centre de vaccinare ce au fost deja amenajate pentru cea de a doua etapă a vaccinării. Inspectorii DSP spun că au și verificat în mare parte modul în care se va desfășura acolo activitatea de vaccinare.
În județul nostru va fi un centru la Brad, la Spitalul municipal din localitate, în care vor ajunge 5016 oameni să se vaccineze, din localitățile: Brad, Vața de Jos, Baia de Criș, Luncoiu de Jos, Vălișoara, Criscior, Bucureșci, Buceș, Ribița, Tomești, Bulzești și Blăjeni.
Un alt centru este la Deva, la Centrul Cultural Drăgan Muntean, unde se vor vaccina 11.392 de oameni, din: Deva, Șoimuș, Certeju de Sus, Hărău, Simeria, Cârjiți și Băița.
În municipiul Hunedoara sunt așteptați să se vaccineze 7.868 de oameni, la sala de sport a Liceului Traian Lalescu.
Un alt centru va fi la Ilia, tot la sala de sport. Aici se vor vaccina 2.486 de oameni din: Ilia, Vorța, Brănișca, Vețel, Bătrâna, Dobra, Lăpugiu de Jos, Burjuc, Gurasada și Zam.
Și la Orăștie, oamenii se vor vaccina în sala de sport. Sunt așteptați 4.615 oameni din: Orăștie, Balșa, Geoagiu, Romos, Beriu, Rapoltu Mare, Turdaș, Mărtinești, și Orăștioara de Sus.
În Valea Jiului sunt centre în 3 orașe.
La Petroșani, centrul de vaccinare va fi la sala de sport a Școlii nr 7, unde vin 4.560 de oameni din Petroșani, Aninoasa și Bănița.
La Lupeni va fi un centru de vaccinare pentru 5.080 de oameni din Lupeni, Vulcan și Uricani, la Palatul Cultural Minerul.
La Petrila, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt vin 1.909 oameni.
La Călan, vin 2.195 de oameni, din: Călan, Boșorod, Bretea Română și Băcia.
Și un ultim centru de vaccinare va fi la Hațeg, în sala de sport. Aici sunt așteptați să se vaccineze 4.027 de oameni, din: Hațeg, General
Berthelot, Răchitova, Densuș, Totești, Sântămarie Orlea, Sarmizegetusa, Râu de Mori, Sălașu de Sus, Pui și Baru.
Diana Mitrache

Advertisements