A primit mai puțini bani la buget, iar ultimele rectificări s-au făcut inechitabil. Asta spune acum Dănuț Buhăescu, primarul PSD al unui oraș din Valea Jiului, care condamnă modul în care s-au împărțit banii la primăriile din județul nostru.

Buhăescu a adus și argumente și spune că se va adresa forurilor europene, care militează ca toate orașele să fie egale. Guvernul nu ține cu primarii PSD. Aceasta este opinia primarului de la Uricani, care a făcut o radiografie exactă a ultimelor rectificări, în care orașul pe care îl conduce a avut de pierdut pe criterii politice. „Guvernul României, când a făcut rectificări de buget, fiindcă suntem oraș PSD, s-a răzbunat pe oameni. La fiecare rectificare, cel puțin ultimele două. În România ultimilor 10 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva, ca un Guvern să împartă banii atât de evident pe criterii politice, cu diferențe atât de mari. Județul Hunedoara, orașele și comunele unde primari sunt PNL, au la un loc 180 și ceva de mii de locuitori. Cele cu primari PSD au 240 de mii de locuitori. La ultima rectificare, 11 milioane de lei au venit la Hunedoara astfel: 900.000 de lei s-au dus la primariile PNL și doar 200.000 de lei la primăriile PSD”, spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
Toate acestea îl fac pe Dănuț Buhăescu să își caute dreptatea în Uniunea Europeană.
„Dacă se mai întâmplă, la experiența pe care o am, împreună cu colegii primari, ne vom adresa Comitetului European al Regiunilor. Ei sunt de părere că, la nivel european, dar și în cadrul fiecărei țări, Guvernul nu are voie sp lase vreo localitate în urmă, ori vreun om să fie lăsat deoparte. Acel comitet are în componență primarii de pe tot cuprinsul Uniunii Europene și are o influență fantastică asupra deciziilor pe care le ia Uniunea Europeană. Ne vom adresa Comisiei Europene, pentru că aceste discriminări criminale nu sunt permise”, a mai spus primarul Buhăescu.
Anul trecut, primarul din Petroșani Tiberiu Iacob Ridzi s-a plâns că a primit mai puțini bani decât orașul Uricani.
În luna februarie a anului trecut, împărțirea banilor a creat mari divergențe între Consiliul Județean Hunedoara și primării, unul dintre cei mai vehemenți fiind primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, care a spus că sumele au fost împărțite după aparteneța politică, în condițiile în care Petroșaniul primea 300.000 de lei, iar peste 20 de comune primeau 400.000 , 500.000 sau chiar 600.000 de lei.
Diana Mitrache