Avram Iancu, baie în pârâul de nici 2 grade C

Pentru polisportivul Avram Iancu ziua bună începe cu o baie în spatele casei, în pârâul Maleia. Apa nu are mai mult de două grade Celsius, însă, asta nu este nicio problemă. Singurii care îl aprobă frenetic sunt câinii din zonă, dar niciunul nu a intrat cu el în apă.

Avram Iancu spune că bazinul de înot e închis, că Dunărea, unde a înregistrat ultimul record personal, e prea departe, iar Marea Neagră e la o distanță și mai mare, așa că a ales Maleia, o apă de munte ce trece chiar prin spatele casei sale. În ultimele zile a transmis live fiecare baie rece în apa înconjurată de zăpadă și spune că se simte excelent. De altfel, așa l-am găsit și noi, într-o formă de invidiat.
„Apa în care mă antrenez este foarte aproape, chiar în spatele casei mele. Practic, eu am o graniță naturală, care este fix pârâul Maleia. Dumnezeu a făcut să curgă o apă minunată prin spatele casei mele. Dezavantajul că nu locuiesc la malul mării sau al Dunării, încerc să îl transform într-un avantaj. Și profit din plin de această apă în fiecare dimineață când mă trezesc, aici îmi fac dușul. E o porție de sănătate pe cinste ”, a spus Avram Iancu, imedita după ce a ieșit din apa înghețată.
Și cum să nu îți vină să te dai jos din pat, dacă în vezi pe Avram Iancu în apa înghețetă? Tocmai de aceea, sportivul din Valea Jiului face aceste transmisii live, ca să ne motiveze și ca să se pregătească pentru un nor record.
„Mă pregătesc foarte temeinic. Anul acesta vreau să stabilesc un nou record mondial, absolut de anduranță, la ape deschise. Va fi un record mondial oficial. Vreau să mă întrec cu toată elita lumii în materie de ape deschise, nu va fi un personal best. Știți că anul trecut am obiținut un record de anduranță, înotând 36 de ore și 29 de minute, peste 100 de km. Am văzut că pot și pot mai mult și chiar vreau să fac ceva ce nimeni nu a mai făcut”, a mai spus sportivul bibliotecar la Petroșani.
Despre locul în care va înota și cum va fi noul record încă nu a vrut să facă dezvăluiri, dar a promis ni le va spune la momentul oportun, poate chiar de ziua lui, în luna februarie.
Diana Mitrache

Advertisements