Edilii din Petrosani au deszãpezit micuta localitate minierã aflatã de câtiva ani în pragul falimentului. Anul acesta, tot Petrosaniul a fãcut curat si în cimitirul din Aninoasa.

Un singur ifron pentru deszãpezirea întregii localitãti, atât aveau la dispozitie edilii din Aninoasa. Si pentru utilajul acela, combustibilul era limitat dat fiind faptul cã nu sunt bani la bugetul localitãtii. Imediat dupã prima ninsoare, seful politiei din localitate a fãcut apel la agentii economici pentru a sãri în sprijinul autoritãtilor locale, însã greul trebuia fãcut cu utilaje de deszãpezire. Asa cã, edilii din Aninoasa au apelat la vecinii din Petrosani pentru a le „împrumuta” masinile de deszãpezire. „S-a lucrat o noapte si s-a deszãpezit si Aninoasa. Ce era sã facem, trebuie sã ne ajutãm.

Ne-au rugat sã-i ajutãm pentru cã riscau sã rãmânã blocati”, a recunoscut un angajat al municipalitãtii Petrosani. În toamnã, edilii din localitatea Aninoasa au cerut sprijin la vecinii din Petrosani pentru a face curãtenie în cimitirul localitãtii, iar celor din Vulcan pentru a ridica deseurile mari de pe raza localitãtii. Aninoasa are probleme financiare mari din cauzã cã a rãmas fãrã principalul agent economic ce alimenta bugetul localitãtii. În aceste conditii, edilii abia reusesc sã achite facturile pentru serviciile de strictã necesitate.