A crescut din nou numărul cazurilor pozitive, după testările din ultimele 24 de ore. Inspectorii sanitari spun că se așteptau la asta, mai ales că deja sunt două săptămâni de la sărbători și ar fi perioada în care am putea avea rezultatele vizitelor pe la rude și la munte. Din păcate, nici decese nu sunt mai puține și nici locuri la ATI nu prea mai avem.

Statisticile publicate luni arată că, în județul Hunedoara numărul celor care s-a îmbolnăvit după ce s-au infectat cu noul coronavirus este de 12.295, iar numai de duminică și până luni la prânz au fost anunțate alte 38 de noi cazuri. Sunt în creștere, spun inspectorii de sănătate.

„E drept că există o creștere, dar ne așteptam la această creștere, pentru că s-au terminat sărbătorile și era firesc să apară ca de obicei o astfel de creștere. Avem 1,67 incidența la nivel de județ”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Peste 2.000 de oameni din sistemul medical s-au vaccinat până acum și, în scurt timp, o vor putea face și cei din tura a II-a. De altfel, așa cum spun inspetorii de sănătate, Hunedoara a fost printre primele județe care a început vaccinarea încă din luna decembrie a anului trecut.

„Am fost luni să luăm a V-a tură de vaccin. Până în acest moment, în total, avem 2.663 de persoane vaccinate, la nivelul județului și continuăm vaccinarea la nivelul personalului medical. Urmează să lansă etapa a II-a, cel mai probabil cu data de 15, când demarăm înscrierile. Aici ne referim la populația generală, cei de peste 65 de ani și cu boli cronice, plus instituțiile publice”, a mai spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.

Chiar dacă incidența în Hunedoara nu a trecut de 2 la 1.000 de locuitori, totuși, inspectorii de sănătate atrag atenția că numărul de cazuri este în creștere, că avem focare active și că încă avem o medie de 3 oameni care mor zilnic din această cauză, ori din cauze asimilate infecției. În plus, pe ATI nu mai sunt locuri și, cum se eliberează câte unul, este imediat ocupat.

Diana Mitrache