Peste 1000 de turiști s-au distrat în Pasul Vâlcan

Inițiativa edililor din municipiul Vulcan, de a permite utilizarea gratuită a teleschiului din Pasul Vâlcan, a avut un real succes.

În weekendul care a trecut, peste o mie de turiști au ajuns în micuța stațiune montană care ar fi trebuit să fie legată de Straja, prin instalații de cablu și pârtii de schi.

”Peste 1000 de oameni au profitat de vremea frumoasă și de zăpada proaspătă”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Părinți, bunici cu copii sau doar schirori începători au ales Pasul Vâlcan ca destinație turistică de weekend. Aici este mult mai lejer decât în marile stațiuni montane din Valea Jiului, Straja și Parâng, unde afluxul de turiști este mult mai mare, iar pârtiile de schi mult mai aglomerate.

Micuța stațiune montană Pasul Vâlcan începe să atragă, timid, iubitorii sportului alb. Domeniul schiabil cuprinde două pârtii de schi, una de nivel mediu și una ușoară.

Pentru a ajunge în stațiunea montană, turiștii folosesc telegondola care a costat 8 milioane de euro și a fost inaugurată în anul 2011.

Investiția a fost una controversată. Controalele au scos la iveală faptul că o parte din banii alocați pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Pasul Vâlcan au fost folosiți în alte scopuri.

Proiectul guvernamental de realizarea a stațiunii montane nu s-a finalizat. Teoretic, Pasul Vâlcan ar fi trebuit unit cu Straja printr-o telegondolă. Numai că banii nu au mai venit. Proiectul guvernamental cuprinde construcția a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, precum şi cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea, proiectul prevede legarea prin instalaţii de transport şi pârtii a staţiunii Pasul Vâlcan de Straja. Numai că majoritatea dintre planuri au rămas doar pe hârtie.

Cosmin BACIU

Advertisements