E concurență mare la Lupeni, acolo unde municipalitatea a scos la licitație un contract privind ”elaborare Proiect tehnic și detalii de execuție pentru obiectivul ”Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni – Reabilitare și echipare școală și reabilitare căi de acces la școală în zona dintre străzile Bisericii și Pădurarilor””.

Șapte societăți au depus oferte în cadrul contractului de achiziție, iar potrivit procedurii încă are loc deliberarea ofertelor financiare, iar după parcurgerea acestui pas urmează a fi atribuit contractul firmei care a depus oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar.

În luna septembrie a anului trecut, primarul Lucian Resmeriţă a semnat contractul de finanţare a Proiectului Reabilitare și Eechiparea școlii Gimnaziale Nr.1 Lupeni, reabilitare a căilor de acces la școală în zona dintre Străzile Bisericii și Pădurarilor.

Contractul are o valoare de 17.156.645 lei, este finanţat din fonduri europene şi cuprinde următoarele lucrări: Componenta A: se modernizează clădirea şcolii, se echipează şcoala cu mobilier şi echipament didactic modern, se realizează o sală de sport modernă cu vestiare şi facilităţi sanitare, se construieşte un teren de sport nou ultramodern, se vor efectua amenajări exterioare moderne cu zone verzi estetice , iluminat modern. Componenta B: va fi reabilitată zona dintre străzile Bisericii şi Pădurarilor, aici va fi amenajată aleea pietonală, se va amenaja un trotuar pe strada Pădurarilor şi o extindere a acestei străzi.

Cosmin BACIU