Etnobotanicele l-au dus la ”răcoare”

Consumul de substanțe interzise l-au determinat să-și caute o victimă pentru a face rost de bani. Prins și judecat pentru tâlhărie calificată, individul n-a recunoscut pe deplin faptele.

Consumator de etnobotanice, un tânăr din municipiul Petroșani a căutat cea mai ușoară metodă de a face rost de bani. Victima sa a avut nevoie de aproape o lună de zile de îngrijiri medicale. Prada urmărită de infractor a fost 150 de lei, toți bani pe care-i avea victima la ea. A fost prins și condamnat în primă instanță la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă rămasă definitivă după decizia Curții de Apel Alba Iulia, care a respins apelul tânărului ca nefondat. Infracțiunea a avut loc în scara unui bloc din municipiul Petroșani, unde suspectul, Constantin Pus, a stat la pândă până a apărut cineva ușor de tâlhărit.

”În jurul orei 22:40, persoana vătămată a intrat în scara blocului (scara nefiind iluminată și se ținea de balustradă) pentru a merge la domiciliu, iar între etajele doi și trei din fața acestuia a venit o persoană de sex feminin care a trecut pe lângă persoana vătămată și apoi a apărut o persoană de sex masculin care fără să-i spună ceva persoanei vătămate, a lovit-o cu cotul stâng în zona feței, mai exact în zona ochiului stâng. Persoana vătămată s-a dezechilibrat și a căzut, iar persoana de sex masculin s-a repezit asupra acesteia, i-a căutat în buzunare, iar din buzunarul interior al gecii i-a sustras suma de 150 lei”, au arătat anchetatorii. Pus Constantin, a recunoscut parțial comiterea faptei, în sensul că i-a luat 100 de lei, dar a negat că l-a lovit. Magistrații din Petroșani au mai aflat că individul a fost determinat să comită infracțiunea după ce a consumat etnobotanice.

Maximilian Ganju

Advertisements