Haralambie Vochitoiu, ajuns senator în Parlamentul României prin redistribuirea voturilor este, din punct de vedere al multor locuitori ai Vãii Jiului, „un lucru rãu” pentru Valea Jiului.

“Cine este Vochitoiu? Senatorul Resturilor, mandat obtinut prin redistribuire. Deci, Vochitoiu merge în Senat prin NUMIRE nu prin alegere. Vochitoiule, tu nu reprezinti în Senatul României decât pe tine, pe Docea si pe Lili. Pe mine si pe cei de aici nu ai cum sã ne reprezinti, nu cu voturile obtinute de la Suceava, de la Bihor sau de la Gorj. Lucrul bun care se întâmplã este cã vei intra în atentia presei centrale; lucrul rãu este cã Valea Jiului îsi va (re)dobândi faima de zonã a oamenilor excentrici si exotici. Si mai rãu este cã Valea a obtinut douã locuri în Parlament dupã redistribuire si…din partea PPDD. Eu am mai auzit de poporul român, poporul francez, dar de poporul Dan Diaconescu niciodatã. Prin urmare Vochitoiule nu te bucura prea mult: un losser, tot un losser rãmâne. Ai intrat în Parlament prin usa din spate si vei sta tot în spate, cã nu mai au ãia scaune. Esti o rudã sãracã cu care le va fi rusine sã se afiseze. Dacã erai tare câstigai din prima, în fata lui Nicula. Voturile tale sunt minus 12 mii, adicã ti s-a dat un supliment de 25 de procente. Senator esti tu, sau Senatorul Resturilor???”, posteazã un cititor al Cronicii Vãii Jiului pe site.

Un alt cititor este de pãrere cã în aceastã campanie cine a pierdut prin vot a câstigat la… redistribuire.  “În aceastã campanie cine a pierdut prin vot a câstigat la asa zisele redistribuiri. E bine sã fi certat cu legea si sã nu fi ales, dar sã te vezi pe locurile pe care nu le meriti. Nu mai trebuie vorbit despre democratie si alegeri – mai bine jignesti si pierzi, dar la final te vezi învingãtor – deci ar trebui sã omologheze la fiecare concurs, sã nu mai fie locul 1 pentru cã nu existã acum avem dovada”, spune un alt cititor.

Existã însã si pãreri care îi iau apãrarea lui Vochitoiu . “Vochitoiu a obtinut mandat prin repartizare, conform cu voturile obtinute, nu prin redistribuire ca Ridzi!!! E tot asa reprezentativ ca Nicula, Ridzi nu”, spune alt cititor.

Marius MITRACHE