Zeci de oameni au venit la fiecare biserică să ia apa sfințită și chiar să asiste la slujbele dedicate zilei de Bobotează. A fost aglomerație, dar preoții și-au luată măsuri de precauție și fiecare credincios a putut asista la slujba ce a avut loc în fața bisericii.
Apa a fost sfințită pentru toți, în curtea bisericii și oamenii au venit pregătiți să primească aghiazma ca pe o vindecare.
„Am venit să luăm apă sfințăită. E bună la sănătate. Să bei dimineața o gură de apă sfințită. Dă sănăate tuturor celor ce beau”, a spus o femeie, ce luase apă sfințită după slujba din această zi importantă pentru creștini. „Am luat pentru sfințirea casei, pentru copii, pentru sănătate. E bună apa. Am zis că nu este algomerat și am venit neapărat să luăm acest dar de la Dumnezeu”, a mai adăugat o altă femeie.

„O bem în 7 zile, pentru căă suntem bolnavi și astfel ne face buni și ne facem bine. Vreu să nu mai fie atâta boală pe pământ și o dăm și prin casă. E foarte bună”, ne-a explicat o altă credincioasă.
Pe 6 ianuarie prăznuim Botezul Domnului, obicei cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează. Botezul Mantuitorului în Iordan, marchează practic momentul în care Hristos a fost botezat, iar cerurile s-au deschis, Sfantul Ioan Gura de Aur a spus: „Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor când S-a născut, ci când S-a botezat”.
Diana Mitrache