Înființarea Complexului Energetic Valea Jiului, mai aproape de realizare

Înființarea noului Complex Energetic Valea Jiului este mai aproape de realizare.
Odată cu stabilirea componenței noului Guvern și cu reconfirmarea în funcție a ministrului Economiei, Virgil Popescu, pașii întreprinși pentru realizarea noii societăți energetice sunt mai ușor de parcurs. Sindicaliștii de la Sindicatul Muntele au avut ca militat pentru formarea Complexului Energetic Valea Jiului, societate care va cuprinde cele patru unități miniere, termocentrala Paroșeni și PrestServ. Dacă în data de 21 ianuarie, atunci când se judecă contestația privind tabelul creanțelor CEH, nu se fac alte modificări, atunci conducerea societății energetice are la dispoziție încă 30 de zile pentru a prezenta noul plan de reorganizare, care cuprinde înființarea Complexului Energetic Valea Jiului.
Peste 3 milioane de lei a încasat CEH de la Primăria Deva
Complexul Energetic Hunedoara a încasat, pe parcursul anului trecut, peste 3,4 milioane de lei de la Primăria municipiului Deva. Este vorba de subvenția acordată de Primăria Deva pentru energia termică.  Primăria Deva a virat în contul Comple-xului Energetic Hunedoara suma de 413.669,30 lei. Suma reprezintă subvenții privind acoperirea diferenței de preț la energia termică livrată populației în luna noiembrie 2020.
Municipalitatea de la Deva subveționează prețul la energia termică pentru devenii racordați la sistemul centralizat de termoficare.  Pe parcursul anului 2020, Primăria Deva a plătit, în total, Complexului Energetic Hunedoara suma de 3.431.722,21 lei, drept subvenție pentru energia termică. La Deva mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, circa 5000 de deveni.
Cosmin BACIU

Advertisements