Două trenuri au traseele prelungite în ultimele zile, iar mersul trenurilor a fost modificat pentru o parte dintre garniturile care tranzitează  Valea Jiului.
Dar, despre Trenurile Zăpezii încă nu putem vorbi, ele fiind anulate, în ciuda sutelor de turiști care ar ajunge cu trenul aici.
Două trenuri Inter Regio care tranzitau județul nostru au traseele modificate. Și o altă garnitură de călători a fost reintrodusă acum în noul mers al trenurilor, care este valabil de la jumătatea lunii decembrie. „Au fost două modificări în circulația trenurilor. Prima  a fost la trenul Inter Regio 1823, care venea de la București, cu stația de destinație Simeria. Traseuil a fost prelungit până în stația Deva, respectiv, formarea trenului 1824, cu stație Deva, pentru București. A doua schimbare este din stația Petroșani, la un tren Regio, 2701, care, din 12 decembrie, s-a anulat pe distanța Petroșani –Pui și se formează doar de la Pui, pentru Simeria”, a precizat Ioan Aonofriesei, șef Stația CFR Călători Petroșani.
Trenurile Zăpezii au fost și ele anulate pentru zona Văii Jiului, de doi ani de zile. Și asta, în cirda miilor de turiști care ajung în stațiunile de la noi. Nicio garnitură nu mai merge cu călători spre Lupeni, iar turiștii trebuie să își găsească alte mijloace de transport psre Straja ori Pasul Vâlcan.
Diana Mitrache