Spre mijlocul lunii decembrie anul trecut, comitetul executiv al AJF Hunedoara s-a întrunit pentru luarea unor decizii importante, pentru noul sezon de primăvară și în perspectivă, campionatele din viitoarea ediție 2021-2022.
Ordinea de zi a impus mai multe aspecte, din care noi vom sintetiza câteva.
”Liber” la juniori
Pentru ca o echipă să poată participa la meciurile de liga a IV-a Hunedoara, trebuie să aibe două echipe de juniori, opțional, cu vârsta cuprinsă între 11 și 19 ani (juniori U11, U13, U15, U17 și U19) înscrise în competițiile organizate de AJF Hunedoara.
Doar cu licență
Antrenorii principali de la liga a IV-a, nu vor mai fi acceptați decât ca fiind posesori cel puțin a Licenței UEFA – C, valabilă la zi, iar persoana desemnată de cluburi (asociații) pentru șeful programului de dezvoltare a sectorului de juniori să dețină, deasemenea Licența UEFA – C valabilă. Pentru liga a V-a cei care vor fi antrenori principali vor trebui să facă dovada înscrierii la cursul pentru obținerea Licenței UEFA – C până la 25 iunie 2021. Antrenorii pentru juniori trebuie să dețină cel puțin Licența UEFA – C. Partidele amicale se vor disputa numai cu acordul AJF Hunedoara.
Două vacanțe
Pentru liga a IV-a Hunedoara legat de turneul play-off – final foor și play-out sunt aprobate două variante.
S-au stabilit și datele celor șase meciuri restanță din turul campionatului între 6 și 20 martie 2021, iar etapa a 6-a, pe 27 martie 2021. Perioada de transferuri a fost stabilită pentru 12 ianuarie – 8 februarie 2021.
Cine mai rămâne?
Pandemia a bulversat complet fotbalul românesc și implicit pe cel hunedorean.
Liga a IV-a a dus-o… cum a dus-o, cu cele zece echipe. Liga a V-a a fost suspendată, dar va intra într-o variantă campionat + Cupa din primăvară (vezi tabele), cu ce a mai rămas (Zarandul Crișcior, CSC Ilia, Metalul Crișcior, Măgura Pui, Unirea Gen. Berthelot, AS Sântămăria Orlea, Sargeția Bretea Romană, AS Montana Hațeg, Agro Băcia, Victoria Dobra, Ponorul Vața), plus echipele de juniori.
GENU TUTU