Actiunea intitulatã “Dãruind vei dobândi!” organizatã de cãtre Asociatia “Maica Precista” din Petrosani a ajuns la editia cu numãrul 7. Principalele obiective urmãrite prin organizarea acesteia sunt în numãr de douã: unul social si altul cultural.

“Obiectivul social se referã la sustinerea socialã a persoanelor de vârsta a 3-a aflate în dificultate si la dezvoltarea spiritului caritativ – filantropic la nivelul tinerei generatii.

În ceea ce priveste obiectivul cultural, dorim sã promovãm potentialul uman local si sã optimizãm potentialul creativ al generatiei tinere, în vederea valorizãrii acesteia la nivel comunitar”, a precizat Felicia Andrioni, coordonatorul proiectului.

Editia din acest an a actiunii sociale „Dãruind vei dobândi!” a demarat cu o strângere de fonduri în vederea achizitionãrii de alimente destinate persoanelor în vârstã. „Circa 70 de oameni din Valea Jiului si din judetul Hunedoara vor fi beneficiarii pachetelor ce contin alimente de bazã. Distributia acestora se va face cu sprijinul voluntarilor asociatiei maica precista si a studentilor din Petrosani. În cadrul aceluiasi proiect, ieri, a fost organizat un spectacol cultural – social în cadrul cãruia generatia tânãrã le-a dãruit un moment cultural, în semn de recunostintã si apreciere, vârstnicilor din Petrosani”, a mai spus Felicia Andrioni.

Printre partenerii proiectului s-au numãrat Primãria Petrosani, Universitatea din Petrosani, Protopopiatul Ortodox si Colegiul National al Asistentilor Sociali din judetul Hunedoara.

Mircea Nistor