Un contract în valoare de 500.000 de lei a fost scos la licitație de Spitalul de Urgență din Petroșani pentru furnizarea unui aparat de testare real time PCR.

O singură ofertă a fost depusă în cadrul procedurii de licitație publică. PRAXIS MEDICA este societatea specializată care a participat la licitația organizată de Spitalul de Urgență din Petroșani.

Conform calendarului, până în data de 5 ianuarie 2021 se realizează evaluarea ofertelor financiare, abia după această dată fiind stabilit câștigătorul. Societatea care a depus ofertă este din județul

Iași și a fost înființată în anul 2002.

”Contractantul trebuie să instaleze produsul în mod corespunzător, asigurându-se în același timp ca spațiul în care s-a realizat instalarea să rămână curat. După livrarea și instalarea produselor contractantul va realiza apoi și toate configurările/setările necesare pentru a pune produsul în funcțiune. Punerea în funcțiune include, de asemenea, toate ajustările și setările necesare pentru a asigura instalarea corespunzatoare, în ceea ce privește performanța și calitatea, cu toate configurațiile necesare pentru o funcționare optimă. Procedura de instalare și punere în funcțiune a echipamentului se va realiza cu încheierea unui proces verbal de instalare și punere în funcțiune, document care trebuie semnat de ambele părți”, arată documentul.

Personalul medical care va lucra cu aparatul de testare RT-PCR va fi instruit de către firma care va livra aparatul. Furnizorul are obligatia de a livra produsul in termen de 30 zile calendaristice de la data transmiterii/primirii comenzii catre operatorul economic.

Cosmin BACIU