Dosarul politistului Sucilã de la Vulcan ar putea fi retrimis la Parchet. Asta au cerut avocatii lui Adrian Sucilã si ai Mihaelei Stoica, ambii cercetati pentru implicarea în act sexual cu un minor.

Potrivit apãrãtorilor, retrimiterea la Parchet a dosarului se cere din cauza unor omisiuni din dosar, dar Sucilã a cerut si anularea pobelor obtinute ilegal. „La termenul de azi (n.r 11 decembrie), am invocat o serie de exceptii prin care am solicitat, eu si apãrãtorul lui Stoica Mihaela restituirea cauzei la Parchet, pentru cã rechizitoriul nu este întocmit cu respectarea formelor legale. Mai precis, o serie de fapte mentinute în sarcina celor doi inculpati pur si simplu nu sunt descrise în rechizitoriu”, aprecizat Daniel Tomescu, avocatul apãrãrii.

Mai mult, avocatii au cerut ca procesul sã fie judecat la Tribunalul Hunedoara, datã fiind pozitia inculpatului arestat. „Inculpatul Sucilã are calitatea de organ de politie judiciarã existând o serie de sentinte irevocabile în acest sens si am apreciat cã de competentã în acest caz este Tribunalul Hunedoara si nu Judecãtoria Petrosani. Instanta a rãmas în pronontare cu privire la aceste cauze”, a mai spus Tomescu.

Urmãtorul termen în proces a fost stabilit pentru 8 ianuarie. Adrian Sucilã a fost acuzat de sex cu fiul minor al fostului viceprimar de la Vulcan si fiica Angelei Stoica este cercetatã în acelasi dosar pentru complicitate.  Sucilã, însã, a fost arestat în 4 iulie si încã nu a început audierea martorilor.

Diana Mitrache