A utoritățile locale din Aninoasa vor realiza un centru social dedicat persoanelor vârstnice. Edilii au semnat contractul de execuție pentru realizarea centrului de zi pentru persoanele vârstnice.

Valoarea investiției este de un milion de euro din fonduri europene.

„Motivele care au condus la solicitarea acestei finanțări sunt probleme de ordin social cu care se confruntă persoanele vârstnice din orașul Aninoasa și care, conform analizelor și statisticilor, derivă din fondul problemelor sociale înregistrate la nivel național, scopul principal fiind acela de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor vârstnice și de a preveni instituționalizarea lor.

În cadrul orașului Aninoasa, populația este îmbătrânită din cauza faptului că tinerii au migrat către marile orașe, dar și din cauza faptului că natalitatea a scăzut considerabil în ultimii ani. Majoritatea vârstnicilor nu sunt activi și duc o viață sedentară. Activitățile pe care le desfășoară în mod curent (cei capabili) sunt în principal de natură casnică, de întrajutorare a familiei sau activități agricole de subzistență”, potrivit edililor. Astfel, fosta clădire a minei Aninoasa va fi transformată în centru pentru vârstnici. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 31 mai 2022.

Cosmin BACIU