Sesiunea de iarnă rămâne online la UPET

 

Sesiunea de iarnă la Universitatea din Petroșani va fi tot online. După vacanța de iarnă studenții vor mai avea o perioadă de cursuri și laboratoare până când sesiunea va începe.

Având în vedere contextual epidemiologic actual generat de pandemia de COVID-19 reprezentanții Universității din Petroșani spun că sesiunea de iarnă se va desfășura online pentru a se evita expunerea cadrelor didactice și a studenților la acest virus.

”Am făcut o metodologie pe care am aprobat-o în Consiliul de Administrație și Senat. Ea va conține desfășurarea atât a cursurilor cât și a sesiunii de examinare online. Va fi la fel ca sesiunea de examene din vara acestui an. Ce se va întâmpla după examene, din semestrul doi, vom vedea în funcție de evoluția de la nivel național a cazurilor de COVID-19. O parte dintre laboratoare am reușit să le face și față în față și a rămas ca celelalte laboratoare să încercăm să le realizăm cu un sistem de simulare a unor activități de laborator. În mare parte colegii noștri au reușit acest lucru. Așa cum am făcut și la acreditarea unor specializări vom încerca să facem niște filme în fiecare laborator în care să explicăm modul de funcționare al unor aparate și standuri de laborator”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Anul acesta toate cursurile, laboratoarele și examenele au fost susținute online la Universitatea din Petroșani iar acest lucru va continua până noul coronavirus va scădea în intensitate.

Cosmin BACIU

Advertisements