Nu mai sunt locuri în spitale, zilnic mor oameni, dar cifrele par să se mai așeze, așa încât, în prima zi a acestei săptămâni, rata infectărilor este în scădere. De duminică și până luni la prânz, au fost confirmate 14 noi cazuri. Și asta, pentru că în week-end laboratoarele nu au lucrat.
Din păcate, în Hunedoara mor oameni infectați cu noul coronavirus în fiecare zi și asta chiar dacaă incidența pare să scadă. Inspectorii DSP spun că se fac eforturi  ca fiecare caz în parte să fie corect evaluat, dar, cu toate acestea, paturile de la terapie intensivă sunt foarte puține.
„Incidența la nivelul județului este 3,29, iar eu sper să menținem acest trend descrescător. Încă mai suntem pe o medie zilnică de 128 de pacienți comfirmați pe zi. Dar srăm destul de rău la partea de decese, pentru că, în ultimele două săptămâni avem o medie de 4 decese pe zi. Am ajuns la 418 decese, care au ca și cauză COVID”, a spus Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Centrele în care sunt internate persoane vârstnice rămân o problemă greu de gestionat și în această săptămână avem focare noi. „Cel mai mare focar ar fi Centrul pentru seniori de la Hunedoara, cu 30 de cazuri. Au mai apărut la Sanatoriul de la Brad, 11 cazuri în cadrul personalului, dar, în principiu, situația este sub control și încercăm să o gestionăm”, mai spune Sebastian Mezei, director DSP Hunedoara.
Și la Spitalul din Petroșani au apărut din nou cazuri. Ultimele date arată că tocmai secția de terapie intensivă a fost afectată. „Pe partea de ATI sunt niște cazuri pozitive. S-au luat măsurile necesare, în principiu ei, la spital, știu ce e de făcut. Nu este cazul să închidem secția. Am discutat cu managerul și persoanele infectate au rămas acasă și sunt persoane care să suplinească lipsa celor pozitvi”, a conchis directorul DSP Hunedoara. Până în acest moment, în județul Hunedoara, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 9.574 de cazuri.
Diana Mitrache