În zona zero a municipiului Petroșani, pe un loc în care cândva a fost o casă veche, va răsări un nou hotel. Locația se află în apropierea celui mai mare hotel din Valea Jiului, iar potrivit inspectorilor de stat în construcții, clădirea a fost preluată și acum este modificată la exterior.
Construcția de pe strada 1 Decembrie 1918, care de ani zile este în lucru, în fața blocului 101, pare că este demolată în aceste zile. Inspectorii de stat în construcție, care au autorizat lucrarea, au spus că  acum se reface exteriorul și sunt demolate câteva planșee, urmând ca lucrarea să se continue în perioada următoare.
„Acolo sunt demolate acum câteva balcoane exterioare și se reface fațada. Urmează apoi construirea întregului ansamblu, așa cum a fost autorizat”, a spus Codruța Moldovan, inspector la Inspecția de Stat în Construcții Petroșani.
În acest loc, pe fundația veche, va răsări un nou hotel. Potrivit datelor oficiale, termenul de execuție al lucrării este de 4 ani, din momentul obținerii autorizării. Construcția a fost reautorizată în 18 august 2020, iar termenul final este în aceiași zi a anului 2024. Constructorii au primit autorizație și de la primăria din Petroșani, iar la final, aici va fi un hotel modern, cu demisol, parter și 4 etaje înălțime, plus locuri de parcare.
Diana Mitrache