Iluminatul festiv s-a aprins la Lupeni. Sute de mii de beculețe, lumini care dau un aer magic de iarnă care prevestesc apropierea sărbătorilor de iarnă s-au aprins la Lupeni.
Evenimenul nu a fost marcat la fel ca până acum. Autoritpțile locale nu au mai anunțat când vor porni iluminatul ornamental festiv pentru a nu forma aglomerații. Din cauza pandemiei de coronavirus, de la eveniment au lipsit copiii. Edilii nu au vrut ca oamenii să se adune în număr mare, pentru a nu exista riscul răspîndirii infecțiilor cu noul coronavirus.
”Este o zi foarte importantă pentru noi și mă bucur că în ciuda problemelor pe care le avem, legate de COVID-19 și problemele financiare, am reușit să pornim iluminatul festiv de sărbători. Avem undeva la opt milioane de beculețe în municipiul Lupeni iar acest lucru este unul înbucurător. Anul acesta nu am apăsat pe buton pentru a putea porni iluminatul festiv și nu am mai avut nici acele spectacole frumoase. Pe oameni nu i-am invitat să pornim iluminatul festiv tocmai pentru a evita aglomerarea. Mă bucur că reușim să aducem puțină bucurie oamenilor”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Până după sărbătorile de iarnă, la Lupeni iluminatul ornamental festiv va putea fi admirat de lupeneni și nu numai. Întreg municipiul Lupeni a îmbrăcat strate de sărbătoare, iar parcul de la CAP a prins o frumusețe aparte. O imensă cupolă de lumini, Moș Crăciun, îngerași, trenulețe și alte ornamente împodobesc feeric cel mai mare parc din localitate.
Cosmin BACIU