Adminsitratorul special de la CEH a fost la Ministerul Economiei și a stabilit când va putea fi înființat Complexul Energetic Valea Jiului. CEH va trece printr-o reorganizare dar, abia după definitivarea listei creditorilor.
Reorganizarea Complexului Energetic Hunedoara aflat acum în insolvență va lăsa în Valea Jiului un complex ce va funcționa cu cărbunii extrași din minele care rămân viabile. Nu va fi exclusă nici varianta pe gaz, ori chiar o microhidrocentrală, dar toate acestea au fost puncte de pe agenda de discuții de la Minisetrul Economiei. Acolo au ajuns cei care fac reorganizarea CEH cu planurile din acest moment.
„Am discutat despre documentația tehnică și economică a CEVJ, care să cuprindă cele 4 mine și termocentrala Paroșeni. Rămăsese Mintia. Vom finaliza docuemntația într-un timp foarte scurt, așa încât, până la definitivarea tabelului de creanțe, care are termen în instanță în 21 ianuarie, noi să avem planul de  reorganizare finalizat”, a spus Cristian Roșu, adminsitrator special la CEH.
Termocentrala de la Mintia se desprinde acum din Complexul Energetic Hunedoara și la discuțiile cu ministrul energiei s-a luat în calcul varianta optimă. „În discuția cu ministrul a rămas că discuta pentru 4 grupuri de la Mintia care vor fi date în plată, așa încât să avem o continuitate și acolo și termocentrala să fie preluată de CJH și Consiliul Local Deva, sub forma unui consorțiu ”, mai spune Cristian Roșu.
Cristian Roșu, administratorul special de la Complexul Energetic Hunedoara a fost la București pentru a perfecta ultimele documentații și pentru a stabili un plan pentru următoarea perioadă. Cel mai repede CEH se va reorganiza după 30 de zile de la definitivarea tabelului de creanțe. Așa că, cel mai devreme, acest lucru se va întâmpla anul viitor.
Diana Mitrache