La mina Livezeni producția scontată este la jumătate. De vină sunt problemele ce au apărut în stratul exploatat. Directorul minei, Eusebiu Durbacă, spune că, cel mai probabil, săptămâna aceasta va remedia situația, după o lună și jumătate de stagnare.
Mina Livezeni are probleme la abatajul deschis cu mare greutate, iar asta se vede în producția de huilă, care este una foarte mică. Directorul minei spune că minerii au lucrat încontinuu, dar problemele nu au încetat să apară.
„Trecem printr-o perioadă foarte grea. Avem probleme pe abatajul pe care îl exploatăm. De aproape o lună și jumătate  ne chinuim, din cauza unor fisuri pe care le avem în strat și lucrăm foarte mult, dar nu mai reușim să dăm cantitatea de cărbune pe care ar trebui să o dăm, respectiv 700 de tone pe zi. La acest moment avem cam 400 de tone pe zi”, a spus Eusebiu Bebi Durbaca, directorul minei Livezeni.
În vară, la mina Livezeni a pornit o combină mecanizată cu 66 de secții, care a fost recuperată dintr-un abataj și introdusă în altul.
A fost  singura posibilitate de a mecaniza procesul de extracție al huilei din Valea Jiului, pentru că în minerit, banii s-au băgat doar în salarii. În luna aprilie, a avut loc dezechiparea abatajului din panoul III de la stratul 13, orizonul 100, iar ulterior, după recondiționare, a fost introdus iar în subteran.
Diana Mitrache