A mai pierdut o datã, absolut previzibil / Idei de candidaturã pentru vesnic – perdantul Haralambie Vochitoiu

Haralambie Vochitoiu, liderul PP- DD a sperat pânã în ultima clipã cã va câstiga ultima bãtãlie electoralã în care a intrat, adicã cea pentru Senat. N-a fost sã fie nici acum, dar mai are douã sanse anul viitor, în cazul în care nu i-au ajuns esecurile de pânã acum.

Pentru cã am auzit cã este extrem de trist, iar cei care au încercat sã-l contacteze luni dimineatã pentru a-l îmbãrbãta nu au putut, pentru cã avea telefonul mobil închis, am decis sã-i dãm o mân’ de ajutor candidatului sortit sã piardã toate cursele electorale în care a intrat, respectiv Haralambie Vochitoiu. La alegerile de duminicã a sperat sã ajungã senator pe listele partidului – televiziune condus de Domnu’ Dan Diaconescu, dar nu a reusit. Cosmin Nicula a obtinut un scor zdrobitor si a închis Colegiul Valea Jiului cu circa 60%. Vochitoiu a prins doar vreo 26 la sutã din voturile

valabil exprimate, iar acum îsi face rugãciunile în gând si sperã cã doar – doar va prinde si el un loc, la redistribuirea nationalã care, sperã el, ne va mai da un senator, adicã al patrulea. Cunoscãtorii fenomenului politic îl dezamãgesc, însã, si spun cã sunt destul de slabe sansele sã mai obtinem încã un post, iar acesta sã-i fie repartizat lui Vochitoiu, dar miercuri vom sti exact cum stau treburile. Oricum, dacã si ultimul vis i se spulberã, îi dãm douã sugestii lui Harry, ca sã nu rãmânã deoparte: la anul au loc alegeri pentru Parlamentul European, si, dupã modelul de succes EBA, ar putea risca o candidaturã. De asemenea, tot anul viitor se organizeazã alegeri pentru Presedintie si poate Domnu’ Dan se rãzgândeste si nu mai candideazã, lãsând locul liber pentru Domnu’ Harry.

De mentionat cã din anul 2007 tot încearcã sã câstige câte o bãtãlie electoralã, dar în van. Mesajul sãu electoral nu a convins nici atunci când fãcea parte din PSD, partid emblematic la nivelul Vãii Jiului, si ncii acum când a defilat sub culorile PPDD. Asa cum spuneam nu de mult, despre Vochitoiu a ajuns sã se spunã cã ar iesi pe locul II si dacã ar alegra singur în cursã. În anul 2007, Harlambie Vochitoiu a ales sã intre în lupta pentru fotoliul de primar, la alegerile partiale declansate de decesul regretatului Carol Schreter.  Chiar dacã a reusit sã strângã peste 37% din voturi, a pierdut în fata lui Tiberiu Iacob – Ridzi, care si-a zdrobit contra-candidatii, cu peste 50% din voturile valabil exprimate. Dupã numai un an, în 2008, Vochitoiu a mai încercat o datã, mizând si pe faptul cã era liderul PSD Petrosani, partid iubit de oamenii din Valea Jiului. A pierdut, însã, si din notorietatea pe care a avut-o cu un an în urmã, si a obtinut doar 2.852 de voturi din totalul de 18.662, adicã doar vreo 15%. Anul acesta, vesnicul candidat – perdant a renuntat la ideea de primãrie. Nu însã si la candidaturã. Din postura de presedinte al partidului lui Dan Diaconescu a sãrit direct în lupta pentru presedintia Consiliului Judetean Hunedoara si a mai pierdut odatã lupta. Iar acum sperã într-o minune de Crãciun  care sã îl ducã în Senat, dar în fata electoratului a pierdut din nou si nu a luat nici mãcar jumãtate din voturile contracandidatului sãu direct, Cosmin Nicula.

Carmen Cosman

Advertisements

6 comentarii la „A mai pierdut o datã, absolut previzibil / Idei de candidaturã pentru vesnic – perdantul Haralambie Vochitoiu

 • 10 decembrie 2012 la 23:27
  Permalink

  FRUMOS SCRIETI ! CRED CA INCA MAI ARE SANSE IN POLITICA !ESTE INTELIGENT SI SITE POLITICA,
  POATE NU A PLATIT DESTUL PRIETENII ??????

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 08:41
  Permalink

  Ah Harry, esti trist, nu-i asa? Asta-i numai inceputul…daca ai putea …dar tu poti..ai sparge ceasuri, ochelari, ai trantii pe jos lucrurile, ai da cu picioarele. Apropos, te-am vazut cand ai mancat rahatel la unu Poliopuldespre Nicu Resiga. Alo, baiatu, pe Resiga tu l-ai bagat in pamant cu eforturile la care l-ai supus. De dimineata pana seara urlai : Ne-a Nicu sa-mi bag p,,,,”, „Nea Nicu etc”. Batranul ala a murit cu zile, a crapat inima in el dar nu de suparare Haralambie mincinos si pervers ce esti ci din cauza de suprasolicitare: multa cafea (litrii), alcool (cate una, cate doua…), nopti nedormite in campanie (aproape o luna). De ce incerci sa acreditezi ideea ca a murit din cauza lui Geoana, ca n-a castigat asta? Ti-ai batut joc de el meseriasu politicii ce esti. Si acum il scoti din groapa ca sa-ti faci campanie cu el. Rusine sa-ti fie! La redistribuire te-ai aranjat. Se calculeaza coeficientul judetului si cel al tarii. Chiar daca pe judet eti mai tare (meseriasule…) pe tara ARD-ul ti-o da-n bot si castiga Maria Railescu. Primesti ceea ce meriti plavanul dreaqului.

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 09:27
  Permalink

  Autoarea articolului va trebui sa aiba rabdare…urmeaza redistribuiri de procente la nivel national. Se pare ca Vochitoiu se plaseaza bine la partidul sau…hai sa nu-i dam ocazia sa rada la sfarsit de pripeala noastra!!!

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 14:39
  Permalink

  hari senator ! s? muriti de ciuda!

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 16:26
  Permalink

  In sfarsit. Se intampla minuni. Harry dupa 101 candidaturi ai reusit. Esti in Senat. Bine ca nu a intrat si Diaconescu ca aveam tandemul CIOACA (Harry) si ELODIA (DD-ul) gata format. Oricum chiar daca nu imi placi de loc, chiar imi provici oarecare lehamite te felicit pentru perseverenta.

  Răspunde
 • 11 decembrie 2012 la 18:38
  Permalink

  L-am cunoscut pe”HARRY” cu vreo 15 ani în urma când lucra la mina Petrila la gazatori,(aeraj) de atunci avea tendin?e de a urca în ierarhia sociala, dându-?i aere de om cu greutate fara nici o acoperire în realitate,era dornic sa avanseze cu orice pre?;sa minta ,sa-?i dea în gat colegii,cred ca cineva de SUS are grija ca astfel de oameni sa nu mai reu?easc? sa-?i ating? scopurile sa fie ni?te parazi?i mai mari decât sunt acuma!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.