Din necesarul de 9.000 de tablete, vin primele 1.280 pentru școli

Aproape 1.300 de dispozitive vor fi împărțite pentru elevii de gimnaziu, cu precădere, din mediul rural. Tabletele vin pentru copiii din zonele mărginașe, iar inspectorii școlari spun că este doar o primă tranșă în care se livrează astfel de dispozitive. Se ia în calcul mai ales ideea că acești copii vor face mai mult timp școală on-line. Inspectorii școlari din Hunedoara susțin că vor acorda tabletele pentru copiii din clasele care ar putea, într-un scenariu viitor, să stea tot on-line. Asta pentru că elevii din ultimii ani sunt luați în calcul ca fiind primii care se vor întoarce în bănci, ca să pregătescă examenele.
Ministerul Educației a licitat un program de achiziționare a tabletelor pentru elevi, iar Județul Hunedoara primește 2.759 de tablete. „Vineri vine prima tranșă de 1.280 de tablete, pe care noi considerăm că trebuie să le trebuie să le distribuim, cu preponderență, în mediul rural și în câteva unități din cartiere mai sărace, din mediul urban. Vom da și la Lupeni și la Uricani și la Petroșani,  acolo unde colegii noștri au solicitat”, spune Ilie Pârvan, inspector general IȘJ Hunedoara. Inspectorii școlari spun că sunt proiecte făcute și de primării și de școli și se iau în calcul toate aceste aspecte, ca să nu se suprapună ofertele. Totodată, inspectorii ne spun cine sunt primii elevi care le vor primi.
„Această aprovizionare cu tablete vine din mai multe direcții, inclusiv programul ROSE la liceu. Aceste tablete vor merge în direcția ciclului gimnazial. Logica este că, dacă s-ar impune revenirea la școală, noi ne gândim, că prioritate vor avea să revină în clasele primare, clasele a VIII-a și a XII-a, iar elevii ceilalți vor putea face on-line. Atunci noi așa gândim să distribuim tabletele”, a mai adăugat Ilie Pârvan, inspector general IȘJ Hunedoara.
Cu aproximație, în județul Hunedoara  aproape 9.000 de copii au nevoie de tablete, pentru că nu au o astfel de posibilitate. Ilie Pârvan mai spune că va mai achiziționa și alte 1.763 de tablete, în urma unei licitații care este în curs de derulare, prin Inspectoratul Școlar Județean. Cele care vin acum sunt de la Ministerul Educației.
Diana Mitrache

Advertisements