O decizie profund nedreaptă a Casei Județene de Pensii Hunedoara a fost la un pas să lase bani zeci de pensionari, în prag de iarnă și în plină pandemie, când cheltuielile oricărei familii sunt mai mari, pentru că la coșul zilnic se adaugă achiziția de produse de dezinfecție sau de materiale de protecție, absolut necesare.
Reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Hunedoara au sesizat imediat această nedreptate, care excede și prevederile legale, și au reușit rezolvarea problemei.
Este vorba despre o parte a pensionarilor din sistemul minier care au acționat în judecată Casa Județeană de Pensii Hunedoara după promulgarea legii privind reducerea stagiului de cotizare, pentru a beneficia de aceste prevederi retroactiv față de momentul în care legea a intrat în vigoare. Câteva zeci de persoane au avut câștig de cauză în primă instanță și au primit sumele de bani calculate retroactiv, însă au pierdut mai apoi definitiv procesele la instanțele superioare. Ca atare, reprezentanții Casei Județene de Pensii Hunedoara au decis să recupereze banii din conturile oamenilor, deși este clar specificat în legea prin care s-a instituit starea de alertă că nu se fac popriri în această perioadă decât pentru cauze penale.
Problema a fost sesizată de reprezentanții Partidului Național Liberal Hunedoara, care au făcut imediat toate demersurile și au rezolvat problema pensionarilor minieri, cu sprijinul direct și nemijlocit al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
”Mai mulți pensionari din sistemul minier mi-au sesizat această problemă, care nu doar că este nedreaptă, ci excede și prevederile legale pe perioada stării de alertă, așa că am făcut imediat toate demersurile astfel încât oamenii să nu rămână fără bani în această perioadă, deosebit de grea pentru noi toți. Consider că, pentru a traversa cu bine această criză sanitară, dincolo de măsurile adoptate de Guvern trebuie ca și noi să dăm dovadă de înțelegere și repsonsabilitate. Le-am promis oamenilor că mă voi implica în rezolvarea acestei probleme și, împreună cu colegii mei din Partidul Național Liberal, am reușit să aducem lucrurile pe făgașul normal și legal”, a declarat Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.
Astfel, în urma demersurilor și a implicării noastre, pensionarii din sectorul minier își vor primi banii înapoi. Toți cei afectați de această decizie a Casei de Pensii au început deja să primească acasă scrisori oficiale prin care li se comunică faptul că banii li se vor returna luna viitoare și, cel puțin pentru moment, nu se vor aplica aceste popriri.
Partidul Național Liberal dă asigurări că situația va fi reanalizată atunci când va fi mai bine pentru toată lumea și viața își va relua cursul normal.
Partidul Național Liberal – Filiala Hunedoara
Comandat de Partidul National Liberal, cod AEP 11200025. Executat MBD Reporter Media. Tiraj 300 buc.