Umbra lui Vochitoiu bantuie PSD Petrosani

In PSD, la nivel local si judetean, exista convingerea ca fostul lider al social democratilor de la Petrosani, Haralambie Vochitoiu, nu este strain de sicanele de care a avut parte organizatia in ultima vreme. Scopul ar fi reintoarecerea acestuia in partid pentru ca-i expira, in luna martie, perioada de excludere din formatiunea politica.

Luni, presedintele filialei judetene a PSD, Laurentiu Nistor, a facut un tur pe la organizatiile  din Valea Jiului. Scopul a fost stabilirea candidatilor pentru functiile de consilieri locali, consilieri judeteni si primari. Negocierile cu Alianta de Centru Dreapta (PNL si PC) se arata dificile pentru ca liberalii nu vor sa accepte ca intr-o zona industrializata nu prea sunt bine

pozitionati in sondaje. Lideri ai liberalilor nu au mult peste 7 la suta in preferintele alegatorilor, in cele mai fericite situatii.

N-au candidat pentru primar

La organizatia PSD de la Petrosani, discutiile au fost ceva mai tensionate la intalnirea liderilor locali cu prim vicepresedintele judetean, Sorin Vasilescu si presedintele Laurentiu Nistor.

Celor de la Petrosani li s-a parut ca presedintele Nistor a parut ca le cauta nod in papura, pentru ca le-a imputat ca nefacute lucruri deja facute. Probabil comunicarea schioapata. „Pe mine ma intereseaza doar sa castigam alegerile. Nimic altceva. Avem un culoar favorabil, dar sa fim lasati sa lucram” – a declarat prim vicepresedintele PSD Petrosani, Costel Postolache.

„Intalnirile au avut ca scop alegerile din iunie, adica stabilirea candidatilor. La Petrosani este necesar un sondaj de opinie rapid, pentru ca acesti candidati trebuie sa-i avem pana la inceputul lunii martie. Candidatul pentru fotoliul de primar trebuie sa aiba macar 20 la suta in preferintele cetatenilor. La Petrosani, discutiile au fost constructive. Ei s-au organizat foarte bine, doar ca nu au candidatul pentru primarie” – a declarat Sorin Vasilescu, prim vicepresedinte PSD Hunedoara.

„Imi beau cafeaua cu cine vreau”

Dar din discutii a reiesit ca multi au convingerea ca fostul lider al social democratilor de la Petrosani, Haralambie Vochitoiu, nu este strain de sicanele de care a avut parte organizatia in ultima vreme si chiar atitudinea lui Laurentiu Nistor au banuit-o a proveni din aceeasi directie via Bucuresti.

Lideri PSD-isti mai mici sau mai mari, din plan local si judetean, au sustinut ca Vochitoiu sigur se va reactiva avand in vedere ca in curand se expira perioada de

excludere din PSD. Haralambie Vochitoiu a fost exclus din partid pe o perioada de un an, el putand oricand reveni dupa aceasta interdictie.

Liderii mai sustin ca Vochitoiu are destule relatii, cultivate de-a lungul celor aproape 10 ani in PSD, chiar la centru, deci are influenta. Intrebat daca isi paregateste revenirea, Vochitoiu nici nu a negat, dar nici nu a confirmat. Atitudine de politician…

„Eu nu am primit nici o hotarare cu termen de excludere. Dar in mod normal, perioada expira in martie. Nu pregatesc nici o revenire, dar nici nu pot sa spun ca niciodata nu voi reveni in PSD. Recunosc ca sunt voci si oameni care au pus in discutie acest lucru. Apoi au fost discutii amicale si cu UNPR, cu PP. Sunt un om liber politic si-mi beau cafeaua cu cine vreau. Nu m-am implicat deloc la Petrosani pentru ca nu este treaba mea, dar asta nu inseamna ca nu urmaresc cu atentie ce se intampla. Am mai spus-o si o repet: ei ar trebui sa-mi castige votul pentru ca votul meu inseamna alte si alte voturi” – a declarat Haralambie Vochitoiu.

La Petrosani, vazand intrarile si iesirile membrilor de partid, situatia pare stabila. De la inceputul anului au plecat 15 membri, au fost primiti  21 si sunt inregistrate 23 de cereri de primire. Doar  umbra lui Vochitoiu mai tulbura apele. stiu ei ce stiu…

Ileana Firtulescu

Advertisements

7 comentarii la „Umbra lui Vochitoiu bantuie PSD Petrosani

 • 7 februarie 2012 la 20:30
  Permalink

  Sa dat startul la CIOLANIADA in PSD,Costel Postolache nu sa saturat de ciolanul de la sindicat (nu-l suporta mineri,fosti mineri si familile lor ca in perioada PSD-ista cand nu era criza modiala 2000-2004 sa inchis si atunci mine si sau facut disponibilizari iar salarile se mareau cu doar 2% sau 4% mintindune Postolache ca se baga bani in investiti), Postolache vrea si el sa linga iarsi desi are obraji rotunji pe acest timp de criza mondiala,cu vrajeala ca doreste „binele”cetatenilor,adica doreste bani nostri publici dupa ce sia dorit bani minerilor din cotizati .Vochitoiu este si el un profitor de pe urma politicului,sa imbogatit,obezul.

 • 7 februarie 2012 la 22:16
  Permalink

  Ma rog, nu stu ce relatii are „cultivate” Vochitoiu „la centru”, ca doar acolo, la centru, a contestat excluderea din partid, si centrul i-a dat cu flit. Sa ne mai lase! Si mai lasati-ne cu umbra lui Vochitoiu ca singura lui menire a fost sa faca umbra prin politica Vaii Jiului, sau ati uitat episodul cu functiile antamate de el si descoperite prinntr-o agenda ratacita prin nu mai stiu ce carciuma.

 • 7 februarie 2012 la 23:13
  Permalink

  Daca ar avea 0,0001% sange de PSD-ist in el,ar trebui sa-i dea cafeaua pe nas cand o bea cu „traseistii” din UNPR sau cu „boschetarii” din PP.S-ar parea ca zicala „spune cu cine umbli,sa-ti spun cine esti” i se potriveste de minune.Omul este bolnav de infatuare, fara leac,lucru care de fapt a fost principala cauza care la facut indezirabil.Pacat ca prost nu este si are „sucesuri”in diferite domenii(stie el in care).Apropo de „traseisti” si „boschetari”,ar fi interesanta lecturarea numelor celor inscrisi in cele doua minuscule cu pretentii de partide politice.

 • 8 februarie 2012 la 10:35
  Permalink

  Un titlu mai bun ar fi fost „URA lui Vochitoiu bantuie PSD Petrosani”.
  Doamna Plescan a fost exclusa in 15 Decembrie dar a facut circul cu 45 zile mai tarziu. Din punct de de vedere sociologic cele mai dure riposte din partea doamnei trebuiau sa aiba loc in termen de 48-96 ore de la excludere. Ea a fost folosita in acest atac de dl. Vochitoiu imediat ce s-a anuntat oficial ca alegerile locale nu se vor comasa si vor avea loc in iunie. Practic Dl. Vochitoiu cauta un partid unde sa ajunga rapid astfel incat sa candideze fara succes pentru a III a oara la functia de primar. Aceasta obsesie de a fi primar a Dl. Vochitoiu i-a distrus cariera politica si l-a afectat si financiar (vedeti datoriile la bugetul de stat si cele locale ale firmelor controlate de acest domn).

 • 8 februarie 2012 la 13:11
  Permalink

  Cam sovaitoare,insa destul de derutanta asocierea asta a lui Vochitoiu cu conducerea PSD de la judet,chiar si in termeni contradictorii,cu trimitere si la Bucuresti!!!Aluziile exprimate in continutul articolului,cred ca vin pe de o parte sa evidentieze punctele mentinute fara vlaga ale organizatiei locale PSD,iar pe de alta parte,ceea ce e mai alarmant,arata frecventa din ce in ce mai insistenta a „umbrelor” ,eu le-as zice stafii ce au inceput sa bantuie ,macar simbolic,la nivel de partid.Atentie ,nu l-as include aici doar pe Vochitoiu,sunt o serie de alti „binefacatori” apartinand chiar USL-ului care vor sa-si faca „partie” catre succesul ravnit. Si inca ceva…jurnalistii,in opinia mea ca o mare putere in zona,isi urmaresc interesul de a discredita pe unii si a-i ovationa pe altii…Ei lucreaza pentru bani,pentru ca serviciile lor sa fie platite,alminteri ca noi toti!!!

 • 8 februarie 2012 la 13:56
  Permalink

  Vochitoiu este un escroc,nu mai are ce cauta in PSD,sa plece la ce partid vrea cu toti lingaii lui,cu Plescan,Alexandrecu si compania.PSD va obtine un scor foarte bun pe plan local,so o sa aiba si candidat credibil la primarie.

 • 11 februarie 2012 la 11:33
  Permalink

  presedintel RUS IOAN oare cine este , ca nu il cunoaste nimeni. Postolache asta a urmait sa se afirme singur.
  oamenii nu sunt asa fraieri cum crede sindicalistul postolache.
  Oare de ce mai este prieten cu minerii si sindicalistii ?? de ce il evita toata lumea ???
  de c enu apara drepturile minerilor asa cum se lupta sa devina primar in Petrosani ?????

Comentariile sunt închise.