După ani de zile de petiții și reclamații, localnicii din Colonia Petroșani, de pe strada Primăverii, răsuflă ușurați. Pot, în sfârșit, să treacă peste Jiu pe un pod ce este aproape total consolidat. A fost nevoie de ani de zile de plângeri și reclamații, cereri și rugăminți, dar acum oamenii chiar spun că se simt în siguranță.
De trei ani de zile oamenii din Colonia Petroșaniului, care locuiesc peste Jiul de Est așteaptă o minune și numai ei știu cum au trecut în tot acest timp peste podul șubred. Construcția nu părea a fi a nimănui, iar cei de la Serviciul de administrare a domeniului public din Primăria Petroșani spuneau că nu este în atribuția lor. Oamenii, însă, au suferit destul.
„Iarna alunecam. Călcam pe o scândură aici, îți venea  după cap. Călcai dincolo, îți venea în față. Sau invers. Trepidau toate. L-am cârpit noi cu cuie, holșuruburi, dar degeaba, era pericol, putred”, a spus unul dintre localnicii încântați acum că se lucrează la pod.
Acum, omul nostru recunoaște că trece dincolo și mai vesel și nu îi mai este frică. „Eu, odată, am trecut pe acolo și în capătul celălalt m-am tot dus, cu cântat cu tot. Sub influența năravului. Acum e bun podul și pot să trec”, mai spune acesta. „Este foarte bine. Față de cum a fost. e perfect acum. Și copiii ne sunt în siguranță și noi. Era dezastru. Ne era frică să pășim, ca să nu picăm jos”, a spus o altă localnică, o femeie care, înainte nu îndrăznea decât cu ajutor să treacă puntea. Inspecția de stat în construcții s-a autosesizat, după ce presa a semnalat problemele de aici și a cerut primăriei să ia măsuri.

Potrivit unei adrese, puntea de sârmă din strada Primăverii, urma să intre în reabilitare. Pentru asta, a fost încheiat contractul de lucrari nr.49/05.11.2020 și muncitorii s-au apucat de lucru.
„Dacă vă arăt, aici erau scânduri vechi. Noi am băgat totul nou. Am făcut lucrarea în termen record și oamenii sunt acum mulțumiți. Dacă e să  spun, când am venit aici să lucrez, de două ori puteam să cad de pe pod, atât era de putred. Aveam centura de siguranță, dar în două locuri, era să mă dus cu totul în apă”, a spus Gheorghe Rujuc, reprezentant al firmei de construcții.
Puntea este aproape finalizată. A fost înlocuit tot lemnul și stabilizată. Firma constructoare a turnat beton la fiecare capăt și a pus plase de sârmă, așa încât oamenii să nu mai fie în pericol. Puntea de sârmă este singura cale de acces spre oraș a celor de peste Jiul de Est. Oamenii ar fi altfel nevoiți să meargă pe un  drum care mereu se colmatează și ar dura mult prea mult să ajungă peste Jiu.
Diana Mitrache