Minerii de la Lupeni și energeticienii de la Mintia au cerut personal pentru curățenie. Rata infectărilor a crescut la fiecare unitate aparținătoare de Complexul Energetic Hunedoara, iar acum se caută încă o soluție viabilă.
După ce au protestat pentru salariile restante, minerii de la Lupeni au cerut să li se facă mai atent curățenie la băi și în vestiare. La această mină este un focar cu 17 cazuri și oamenii spun că la băi și în locul unde se schimbă este cel mai mare pericol. La fel au spus și liderii energeticienilor de la Mintia, însă, administratorul special încă mai caută soluții.
„Am primit solicitarea de la Lupeni pentru angajarea femeilor de servici și, în acest moment, pot spune că am făcut o solicitară către administratorul judiciar și, dacă voi primi aprobarea pentru posturile respective, vom trece la angajarea a două femei pentru igieni­zarea în băile femeilor.  Până atunci, noi, cu personal propriu, nespecializat într-adevăr, reușim să facem curățenie, atât la mineri, cât și la energeticieni”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Potrivit informațiilor oficiale,  la mina Lupeni erau 17 cazuri de oameni infectați cu noul corona­virus, la Vulcan erau confirmați 9 angajați, iar la Termocentrala Mintia exista un focar cu 21 de angajați pozitivi.
Diana Mitrache