Liderul Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Darius Cîmpean a confirmat, duminică seara, că a fost infectat cu noul coronavirus. Mai multe focare erau, la finele săptămânii, la minele Lupeni, Vulcan, dar și la Termocentrala Mintia.
Darius Cîmpean a primit rezultatul testului PCR duminică seara, când a făcut public anunțul. Acesta și-a desfășurat o parte din activitatea sa la mina Lupeni, unde este un focar confirmat de DSP Hunedoara.
Prerogativele sale vor fi acum preluate de un alt lider.
„Am primit rezultatul testului pentru Covid-19 pe care l-am făcut  la UPU Petroșani. Rezultatul, din păcate, este pozitiv. Astfel, atribuțiile de reprezentare și coordonare pentru Sindicatul Muntele vor fi preluate de dl Alin Sîn, iar la Departa-mentul Lupeni al Sindicatului Muntele vor fi preluate de dl Maxim Dănuț”, a spus, în comunicatul remis presei, Darius Cîmpean.
Nu este pentru prima dată când liderul Darius Cîmpean își face acest test și se izolează, pentru că, în mai multe rânduri, acesta a avut contact cu persoane testate ulterior pozitiv. Potrivit datelor oficiale, la mina Lupeni, acolo unde are biroul liderul sindicatului Muntele, erau, la finele săptămânii trecute, 17 angajați declarați ca infectați cu noul coronavirus.
Diana Mitrache