Petrila faptelor bune continuă și anul acesta. Organizatorii evenimentului fac apel la petrileni să doneze pentru copii. ”Petrila faptelor bune” este o campanie caritabilă care iată, ajunge la cea de-a IV-a ediție și care a luat naștere din dorința de a ajuta persoanele din orașul Petrila aflate în dificultate pe perioada de iarnă.
”Știm că atunci când zăpada se așterne la poalele Parângului și peste Valea Jiului, e timpul să ne punem pe treabă. Este un an greu pentru toată lumea, fiecare persoană a fost afectată într-un fel sau altul de pandemia pe care o traversăm deja de ceva timp și nu putem face altceva decât să privim cu optimism, credință și bunătate spre vremuri mai bune. Poate chiar acum ne este pus la “încercare sufletul. Cât suntem de buni? Cât ne ajutăm unii pe alții? Cât suntem de înțelegători? Poate e timpul să acționăm, nu credeți?
În anul precedent s-au strâns peste 6 tone de alimente. Sute de voluntari de toate vârstele au participat la această acțiune și datorită oamenilor cu suflet care au donat după posibilități, persoanele cu adevărat nevoiașe din orașul Petrila au avut masa îmbelșugată de Crăciun. Știm că sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi alături, de a celebra noul an şi de a ne pune speranțe în viitor. Pentru prea mulți, însă, această perioadă este doar o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri, iar anul 2020 devine unul dintre cei mai grei ani, nu doar pentru Petrila, ci pentru întreaga țară și planetă”, arată organizatorii.
În perioada 22 noiembrie – 20 decembrie 2020 puteți dona alimente greu perisabile precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve, cozonaci, biscuiți, dulciuri, cereale, sucuri, dar și detergenți, produse de igienă personală (săpun, pastă de dinți). Alimentele pot fi aduse în acest an la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila de LUNI până VINERI, în intervalul orar 10:00 – 16:00 dar și la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime”- Preot Boantă Adrian.
”Dacă nu puteți ajunge la noi, puteți dona în contul partenerului nostru, Asociația Culturală ”Les Amis de la France”: RO33RNCB0165047535630001 deschis la BCR Petroșani, iar noi vom achiziționa alimentele necesare. De asemenea, la cererea celor care doresc să se implice, putem stabili și alte locații de colectare a alimentelor. Așteptăm voluntari!! Obișnuiam să sărbătorim în fiecare an reușita  acestei acțiuni la Școala Gimnazială Nr. 6 din Petrila, locul unde a început totul însă, regulamentele stricte datorate contextului actual nu ne permit acest lucru. Cu siguranță vom sărbători în sufletul nostru reușita dacă veți dori să ne sprijiniți. Vă așteptăm să vă alăturați acestei cauze nobile și să oferim împreună de la inimă, la inimă”, mai spun organizatorii.