Vânzătorii și producătorii locali vor fi lăsați și în piața de la Vulcan, doar că acum  perimetrul a fost reorganizat și administrația a scos geamurile. Vorbim despre o reamenajare a spațiului din care oamenii își vor vinde produsele, așa încât să fie îndeplinite toate normele de igienă și siguranță, pentru că numărul de infectări este crescut.
Piața de la Vulcan este gata de la finele săptămânii trecute și vânzătorii, care au mai plecat și au renunțat să stea în frig, se pot întoarce la vechile tarabe.
Doar că spațiul este acum deschis la exterior, ca să nu mai existe pericolul contaminării într-o zonă închisă.
„Am finalizat ceea ce ne-am propus la piață și anume să o deschidem. Acolo unde sunt doi pereți, se consideră spațiu închis, așa că am luat decizia să dăm jos toate geamurile. Le-am demontat așa încât vânzătorii să vândă din interior, către exeterior și să fie aproape și de oameni, dar să îndeplinim și aceste condiții legate de trasee, distanțe între oameni, dar și pentru că piețele trebuie închise, dacă nu sunt în aer liber”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Toate piețele de tip hală au fost închise la interior și astfel producătorii au de suferit. Mulți nici nu au mai venit la piață cu marfă, pentru că s-au temut că le va îngheța și că, odată cu marfa, vor degera  și ei. Aceasta, însă, este o soluție de compromis, pentru că hala ar putea să revină la funcționalitatea inițială, imediat ce incidența numărului de infectări va scădea.
Deocamdată, la finele acestei săptămâni, sunt înregistrați 7.376 de bolnavi, în județul Hunedoara, iar de joi și până vineri au fost raportați 208 cazuri noi.
Diana Mitrache