Trădare să fie, dar să o știm și noi! Cam așa stă treaba vineri la Petroșani, unde la ora 15,00, va fi ales viceprimarul. Un singur om, de la Pro România, va face jocurile. Depinde în favoarea cui.
Primarul și Consiliul Local de la Petroșani se întrunesc vineri, după prânz, pentru a alege noul viceprimar. Decizia stă în mâna unui consilier, de care partidul vrea să se lepede. În fapt, Mariana Ghioc, de la Pro România ar avea șanse să devină viceprimar, dacă alianța merge spre opoziție, sau viceprimarul va fi de la PNL, dacă omul de la Pro România, renegat de partidul său, va vota cu PNL.
Calculele arată că PNL, cu 9 consilieri locali, ar avea nevoie de un singur vot, pe care îl pot avea de la Pro România. Și cu 10 consilieri, din 19, viceprimarul poate fi ales de la PNL.
Dacă nu va fi trădarea amintită, Pro România ar putea numi viceprimarul.
Asta pentru că PSD ar urma să voteze cu el, la fel și Dorina Niță, consilierul independent, care nu o să își dea votul la PNL și majoritatea de 10 voturi înclină spre Pro România, care să dea viceprimarul.
Sunt voci care spun că niciun consilier PSD nu va vota, ca să nu existe posibilitatea de a trăda.
Mariana Ghioc, de la Pro România, ar urma să fie exclusă din partid, după ce colegii săi de partid au considerat-o trădătoare. Asta, deși, într-o primă instanță, consiliera a avut câștig de cauză și a și depus jurământul în cadrul Consiliul Local al municipiului Petroșani.
În Consiliul Local de la Petroșani sunt 9 consilieri PNL, 7 PSD, un independent – Dorina Niță și 2 consilieri de la Pro România. Ședința are loc de la ora 15, vineri, 20 noiembrie.
Diana Mitrache