Doi tineri din Petrila au fost, fără știe, cei mai inspirați, atunci când au accesat fonduri europene, cu gândul că vor avea de curățat subsoluri. Au dat, însă, lovitura vieții lor, după ce, la scurt timp, a izbucnit pandemia și acum abia facă față comenzilor.
Sunt solicitați acum să curețe apartamente în care au locuit oameni bolnavi de COVID, să igienizeze locuri în care astfel de oameni au murit, să facă dezinfecția în școli, scări de bloc, ori magazine și supermarket-uri și aceasta poate fi numită o afacere pusă pe roate exact la momentul oportun. O spun chiar cei care nu aveau nici cea mai vagă idee că asta va fi o meserie de maximă importanță.
„Noi am deschis firma pentru altceva. Se vede și pe loggo-ul nostru. Aveam de gând să facem salubrizare, la subsoluri, în beciuri,  să desfundăm canale, beciuri și, până la urmă,  a trebuit să ne autorizăm și pentru dezinfecție și ne-a prins foarte bine  această perioadă. Pentru unii e bine. Avem destul de multe solicitări. Acum colaborăm cu firma de pompe funebre. Ne cheamă să dezinfectăm apartamente unde oamenii au COVID, colaborăm cu firme de transport, ca să dezinfectăm mașinile, cu saloane de înfrumusețare, lumea ne cheamă pe la magazine, baruri. Chiar miercuri seară am fost la un bar din Petroșani, unde a fost o persoană suspectă de COVID și am dezinfectat acel bar”, a spus Mihai Andronache, antreprenor din Petrila.
Au echipamente performante și folosesc biocide acreditate, motiv pentru care oamenii au acum încredere în ei.
„Eficient este sigur. Noi avem dezinfectanți care sunt avizați de  Ministerul Sănătății, special creați pentru virus și este important că este cam  singura măsură de prevenție. Trebuie dezinfectat. Nu există deocamdată, alt model. Lucrăm la nivel național, cu firme mari. Dezinfectăm în magazinele Carrefour, Lidl, Kaufland, la benzinării în toată țara”, mai spune tânărul antreprenor.
Sediul firmei este în Petrila și, atunci când au accesat fondurile europene, pe un start-up de finanțare, nici nu își imaginau că vor face atît de multe lucruri utile. Au dezinfectat toate școlile și i-am găsit în toate scările de bloc pe care primăriile le-au dezinfectat periodic.
Au solicitări din toate colțurile țării și se mândresc că de aici, din Valea Jiului, au una dintre cele mai profitabile afaceri, într-o perioadă în care alții își restrâng activitatea.

Diana Mitrache