Desi i s-a fãcut o ofertã onorantã din partea GLS MEDICORP USA, EMBASSY în Bagdhad, îl frãmânta mereu gândul cã nu este ”valabil” pentru România. Acolo, în clãdirea Ambasadei Americii la Bagdad, unde lucra, s-a hotãrât… ”Acasã” pãrea cã înseamnã mult, foarte mult pentru doctorul Remus Cristian Hârsan, din Vulcan.

Spitalul din Lupeni nu se lasã si se zbate sã aducã medici noi, unii dintre acestia cu experientã de invidiat.  au venit deja doi chirurgi, un anestezist, un pediatru, un ginecolog si un medic la urgentã si se pregãtesc, conform presedintelui Consiliului de Administratie al Spitalului Lupeni, Gabriel Lungu, mai multi doctori de urgentã, un farmacist, un anatomo-patolog, un neurolog, acestia depunând deja cereri pentru obtinerea unei locuinte ANL.

Printre acestia se aflã si Cristian Remus Hârsan, ”cazul” descoperit de Cronica VJ, Doctor din Vulcan, recunoscut cu drept deplin de liberã practicã în Europa si USA, dar nerecunoscut în Romania, este un caz care a fãcut înconjurul tãrii: ”Caz unic în Romania! / Cu drept deplin de practicã în sapte tãri, nu este recunoscut de tara sa”. A practicat medicina în Anglia, fiind recunoscut de Colegiul Medicilor din UK, a lucrat pentru fortele militare americane si britanice în Irak si Afganistan, unde era singurul doctor la peste 2000 de pacienti, iar cazurile erau complexe, ca de front. Dar acasã, în România, nu era recunoscut datoritã unei legi aberante, care a alungat din tarã multi tineri de talent, care au fost preluati de state care pretuiesc valoarea. Desi i s-a fãcut o ofertã onorantã din partea GLS MEDICORP USA, EMBASSY în Bagdhad, îl frãmânta mereu gândul cã nu este ”valabil” pentru România. A încercat sã schimbe articolele de lege discriminatorii, dar cine sã-l asculte? S-a hotãrât sã riste nerecunoasterea întregii sale experiente, doar pentru a intra în ciudatul sistem

românesc al sãnãtãtii. Acolo, în clãdirea Ambasadei Americii la Bagdad, unde lucra, s-a hotãrât… ”Acasã” pãrea cã înseamnã mult, foarte mult pentru Remus Cristian.

Ca urmare, a luat examenul de rezidentiat si, desi avea posibilitatea sã aleagã si centre mari din tarã, a ales Lupeniul…

Ileana Firtulescu