Inundațiile din iunie au distrus stațiile de tratare de la Valea de Pești și pe cea de la Dănuțoni, iar conducta de aducțiune a fost și ea afectată pe aproape o jumătate de kilometru. Acum, însă, încep lucrările pentru că alimentarea de la Valea de Pești s-a făcut doar pe un singur fir.
Jiul a luat cu el conducta prin care se face alimentarea pe partea de Vest a Văii Jiului, până la Petroșani și abia acum se începe montarea părții distruse. Vorbim despre o lucrare absolut necesară, pentru că, în cazul unei avarii la singura rețea existentă, alimentarea cu apă era pusă în pericol.
„Chiar astăzi (n.r. joi, 12 noiembrie),  se semnează  contractul și lucrările o să înceapă de săptămâna viitoare. Ca să se remonteze tronsonului de 400 de metri, așa încât să avem alternativa în cazul în care apar probleme pe aducțiune. Asta însemnând, alimentarea pentru orașele: Uricani, Lupeni, Vulcan, inclusiv partea de sud a orașului Petroșani și orașul Aninoasa”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Banii au fost alocați de guvern, prin alocarea sumelor din despăgubiri și acum, după aproape o jumătate de an, începe refacerea totală a rețelei.
„Cu ajutorul guvernamental de 2,3 milioane de lei am început să refacem, în stații, instalațiile ce au fost afectate. Mă refer la cea de la Valea de Pești, respectiv instalația de reactivi. Foarte afectată a fost și stația de epurare de la Dănuțoni, unde automatizarea și pompele au fost arse, când a ajuns apa la tablourile electrice, stația fiind complet automatizată”, a mai spus managerul de la societatea de distribuție și tratare a apei din Valea Jiului. I
nundațiile au pus la grea încercare Apa Serv în zona în care conducta ce alimenta populația a fost luată de ape. Este cea mai mare avarie din ultimii 50 de ani și doar o minune a făcut ca firul 2 să rămână funcțional. Așa se face că acum toate forțele sunt canalizate spre acest obiectiv ce vizează reabilitarea aducțiunii.
Diana Mitrache