Via Transilvanica se deschide în Hunedoara cu două pietre de hotar desenate de Ion Barbu

V ia Transilvanica este drumul care unește, cu un traseu care la finalizare proiectului va avea undeva la 1200 de, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs.
Infrastructura Via Transilvanica oferă acces la apă potabilă, cazare și masă, dar și la informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.
Drumul va parcurge și județul Hunedoara, iar Ion Barbu și-a pus amprenta asupra pietrelor de hotar.
”Pe Ion Barbu îl cunoaștem de tare multă vreme. De altfel, în unul dintre cele mai faine filme ale noastre, „Un film fain”, el este unul dintre actori. Se pare că i-a priit această meserie și a devenit actor principal în Planeta Petrila, un film făcut tot de regizorul Andrei Dascalescu, care a făcut și filmul menționat mai sus. Ion este centrul universului Petrila și toate lucrurile făcute acolo au legătură cu el. Ion și-a făcut timp și a trecut pe la Tășuleasa Social, săptămâna trecută și a desenat 2 pietre de hotar ce urmează a fi sculptate cu ajutorul lui Alexandru Burlacu, pietre cu care vom deschide Calea Transilvaniei din județul Hunedoara, atunci când vom începe lucrările acolo. Astfel, Ion a deschis un nou drum pe care poate vor călca și alți artiști care, poate ne vor ajuta să personalizăm și următoarele pietre de hotar cu ajutorul sculptorilor noștri”, spun cei de la Via Transilvanica.
Ion Barbu este un caricaturist român, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, profesor la Școala Superioară de Jurnalism din București, participant la numeroase expoziții naționale și internaționale la care a câștigat 30 de premii.
Cosmin BACIU

Advertisements