Tarabele cu legume și fructe, ori zarzavaturi, ies în spațiul deschis de afară, iar în hală rămân câteva chioșcuri. Administrația piețelor de la Petroșani a început un amplu program de iginenizare și reorganizare a activității, pentru că accesul în hală va fi restricționat.

Hala va fi aproape total închisă la Petroșani. Rămân în interior doar cei care vând din propriile chioșcuri produse lactate, miere, ori carne și mezeluri. Este cea mai bună soluție ce a fost găsită de administrație, pentru a nu afecta mai mult producătorii locali.
„Avem noroc cu platoul pieței, care se află aici, în apropiere. Cea mai mare parte a comercianților a fost redirecționată aici. Tot acolo se mută și cei care comercializează ocazional, produse lactate. Am repartizat aproape toate mesele și chiar mai este loc. A fost acceptată propunerea noastră ca boxele de comercializare a cărnii, a produselor lactate și a celor ce vând brânză, dar și miere, ca să rămână ca mini-magazine deschise în incinta halei”, a spus Sorin Crețu, administrator Piața Centrală din Petroșani.
Hala a intrat într-un adevărat proces de igienizare și accesul va fi permis în număr restrâns, în interior. Rămân aici și cei cu flori, iar restul activității, cel puțin în următoarea lună, se va muta afară. Dar și aici, cei din administrație spun că vor avea de grijă ca aglomerația să fie evitată.
Diana Mitrache