Studenți spanioli urmează cursurile Universității Petroșani. Online

Mai mulți studenți spani­oli sunt în Petroșani, unde urmează cursurile Universității din localitate. Doar că studenții spanioli frecventează cursurile în mod virtual din cauza pandemiei de coronavirus.

Și studenți ai Universității din Petroșani sunt plecați în diferite țări europene. Mobilitățile au loc în cadrul programului ERASMUS +.
Problema pe care o întâmpină cei de la Universitatea din Petroșani în cadrul proiectelor internaționale este generată de pandemia de coronavirus. Toate schimburile bilaterale au fost anulate din cauza răspândirii infecțiilor cu SARS-COV2.
”Programul ERASMUS nu mai are amploarea pe care a avut-o în anii trecuți, dar totuși avem 42 de studenți care au plecat în acest program în special în Polonia și în Franța. Aceștia vor sta acolo trei luni iar în funcție de evoluția acestui virus vom vedea dacă la întoarcere vor fi nevoiți să stea în carantină. Mai avem 12 strudenți din Spania care au venit la noi și care urmează cursurile, chiar dacă acestea sunt online. Mai dificil este deocamdată programul ERASMUS K 107 unde ni s-a aprobat finanțare pentru parteneriate cu universități din India, Egipt, Ucraina, Albania, Macedonia, Republica Moldova, schimburi care pentru moment nu le putem realiza. Dacă din luna martie, aprilie se mai rezolvă problemele legate de această răspândire a virusului vom putea relua aceste schimburi bilateral”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
ERASMUS+ este programul Uniunii Europene care are scopul de moderniza și internaționaliza educația, formarea profesională și lucrul de tineret.
Acesta oferă posibilitatea de a își dezvolta competenețele pe toate cele trei componente (cunoștințe, abilități, atitudini) precum și de a face schimb de experiențe cu persoane cu interese similare din alte țări.
Cosmin BACIU

Advertisements