Un dascăl hunedorean face un apel către toți cei care le pot întinde o mână de ajutor elevilor.

Vasile Pop, directorul ȘColii Gimnaziale Nr.7 din Petroșani și fost inspector școlar general al ISJ Hunedoara, spune că 160 de elevi ai unității de învățământ nu au dispozitive pentru a putea participa la cursurile online.
Începând de luni, elevii nu vor mai merge la școală, ci vor parti­ci­pa la cursurile online. Decizia este luată la nivel național pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.
”O solicitare către toți aceia dintre dumneavoastră care îi puteți ajuta pe cei 160 de elevi din școala noastră care nu au deloc dispozitive (telefon, tabletă, laptop, desktop) cu care să acceseze lecțiile online. Dacă aveți astfel de dispozitive pe care nu le mai folosiți, dar care sunt încă funcționale și pot fi conectate la internet, vă rugăm să le aduceți la sediul instituției noastre, donându-le pentru această cauză nobilă, de a le oferi acestor copii șanse egale în educație cu ale celorlalți copii”, spune Vasile Pop,
directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Petroșani.
La unitatea de învățământ majoritatea elevilor provin din familii cu probleme sociale.
Conducerea instituției a scris un proiect pentru a accesa fonduri europene în vederea dotării elevilor cu instrumente de comunicare, respectiv telefoane, tablete, calculatoare.
Cosmin BACIU