Aproape un metru a mãsurat stratul de zãpadã, cãzutã în mai putin de 24 de ore, în Valea Jiului, iar drumarii s-au luptat cu morile de vânt.

În Petrosani tot comandamentul de iarnã a iesit, pe parcursul noptii de sâmbãtã spre duminicã, la deszãpezire astfel ca localnicii sã poatã merge la vot.

Codul galben de ninsoare a fost mai degrabã unul portocaliu pentru echipele de deszãpezire care au trebuit sã curete drumurile din Petrosani. „Nu sunt probleme deosebite, se circulã în Petrosani în conditii de iarnã si depinde si de cantitatea de zãpadã care va cãdea dar nu avem drumuri blocate”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Potrivit primarului s-a actionat cu prioritate în zona spitalelor, scolilor si a sectiilor de votare dar s-a intervenit si în zona cãtunului Dâlja.

Desi edilii au scos pe strãzi toate utilajele de care au dispus, ba chiar au cerut suplimentãri, curãtarea drumurilor a fost o luptã cu morile de vânt. Imediat dupã ce plugurile reuseau sã desfunde un drum, ninsoarea cãzutã în urmã îl bloca din nou.

„Am avut avertizarea de cod galben de ninsoare, am fost informati si ne-am pregãtit din timp. Patru masini de deszãpezire au intervenit încã de sâmbãtã de la ora 11 pe drumurile din Petrosani si mai avem un tractoras pentru deszãpezirea trotuarelor care a intrat de la ora 5 (n.r. duminicã) pentru ca oamenii sã poatã ajunge la sectiile de votare. Serviciul de salubrizare a intrat tot de la ora cinci pentru a curãta trotuarele.

Suntem pregãtiti dar dacã va dura acest cod 72 de ore, va fi foarte greu de intervenit”, a declarat, Lucian Dragomir, director executiv al SPADPP- Primãria Petrosani. În Valea Jiului stratul de zãpadã atinge 60 de cm, iar circulatia se desfãsoarã în conditii de iarnã pe tot tronsonul DN 66 care tranziteazã zona.

Maximilian Gânju