Județul Hunedoara – turism, cazare și relaxare

Județul Hunedoara este unul dintre cele mai bogate din țară, în materie de locuri unice, care merită vizitate măcar o dată în viață. O salbă de monumente istorice care au povești impresionante îi întâmpină pe turiști, dar și monumente ale naturii care transformă o vizită în județ, într-un periplu memorabil. Turiștii care aleg aceste meleaguri ca destinație turistică au, de asemenea, și o serie de obțiuni în de cazare in judetul Hunedoara. Astfel, în funcție de buget, dar și de preferințe, turiștii pot alege să își petreacă sejurul fie în campinguri, care sunt clasice sau de lux, ori în case de vacanță, vile sau hoteluri care reușesc să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi în domeniu.

  

Pentru a vizita puțin peste minimum de obiective turistice din acest județ, orice turist are nevoie de cel puțin o săptămână. Iar ceea ce va descoperi, cu certitudine îl va determina să își dorească să se întoarcă pentru a continua să descopere minunățiile acestor locuri încărcate de istorie, dar și operele pe care natura a reușit să de desăvârșească aici. Cele mai vizitate locuri, indiferent de anotimp, sunt Castelul Corvinilor, Capitala Daciei – Sarmizegetusa Regia, Cetatea Deva, Capitala Daciei romane – Ulpia Traiana Sarmizegetusa, dar și minunatele trasee turistice din Parcul Național Retezat și Parcul Natural Grădiștea Muncelului- Cioclovina. Pentru sezonul de iarnă, stațiunile montane din Parâng, Straja și Râușor, dar și stațiunea balneoclimaterică Geoagiu – Băi, sunt în topul preferințelor turiștilor. Așadar, cei care decid să urmărească spectacolul de culori pe care îl oferă toamna, la munte, iar odată cu primii fulgi de nea să practice sporturile de iarnă pe cele mai spectaculoase pârtii, pot alege județul Hunedoara. Au nevoie doar de echipament adecvat și un loc de cazare care să le satisfacă nevoile, iar natura se va ocupa să transforme o simplă drumeție într-un moment de relaxare și evadare din cotidian.

Cei care doresc să fie cât mai aproape de natură pot opta pentru o cazare în inima naturii, la cort, însă în apropierea fiecărui obiectiv turistic sau în preajma traseelor montane există spații de cazare, cabane, vile, pensiuni, iar gazdele primesc de fiecare dată, cu brațele deschise, orice turist doric să cutreiere aceste locuri. Din Munții Parâng, până în Apuseni, și de la Sarmizegetusa Regia, până la Cetatea Deva, oricine dorește să cutreiere aceste meleaguri trebuie să știe că are o multitudine de oferte în ce privește cazare. Astfel ca, timpul petrecut pentru a descoperi frumusețile acestor locuri să fie cât mai de calitate. Informații despre locurile de cazare din județ, dar și multe alte date utile le găsiți pe platforma GO Hunedoara, care vine în sprijinul turiștilor din întreaga lume, care doresc să exploreze aceste meleaguri atât de ofertante în ce privește turismul.

Visit,eat,sleep&relax!

 

Advertisements

2 comentarii la „Județul Hunedoara – turism, cazare și relaxare

  • 4 noiembrie 2020 la 09:52
    Permalink

    ingheata jiul….

Comentariile sunt închise.