Echipele mixte de control au continuat activităţile cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă și la finele săptămânii trecute.

Vizate au fost mai ales zonele lăcașurilor de cult cât și cimitirele, pentru că mulți hunedoreni au ținut să-i pomenească pe cei trecuți în neființă, așa cum se obișnuiește de Luminație.

Autoritățile au vizat și centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. ”Polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2:  au fost verificate 37 de societăți comerciale şi 60 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 de  sancțiuni contravenționale (din care: 31 pentru nerespectare măsurii protecție individuală și una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare), valoarea totală a amenzilor fiind de  6.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara.  Verificările continuă și în aceste zile, mai ales că numărul cazurilor de infectări crește continuu. Polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil.

Maximilian Gânju