Prima firmă din Hunedoara, care a fost închisă temporar din cauză că jumătate din personal s-a infectat cu noul coronavirus este la Lupeni. Oamenii de aici au fost testați și izolați la domiciliu, iar angajatorul a fost sancționat de către DSP Hunedoara. DSP Hunedoara a decis să oprească activitatea, la finele săptămânii, într-o societate comercială de confecții de la Lupeni. Aici, jumătate dintre angajații testați au fost pozitivi și inspectorii de sănătate au decis să oprească activitatea, până ce toată lumea va primi analizele.
„Pentru SC Confectioni SRL, s-a luat decizia suspendării temporare a activității. Acum s-au testat tot restul de personal. Încercăm să nu menținem mult timp activitatea suspendată, pentru că oamenii au contracte. În urma primirii rezultatelor buletinelor de analiză, în funcție de evoluția sau involuția acestor cazuri, vom vedea dacă menținem activitatea suspendată sau nu”, a spus Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Potrivit managerului de la spitalul din Lupeni, la această unitate medicală au fost aduși o parte din bolnavi pentru analize, iar până vineri la prânz era internată o singură angajată și soțul acesteia, ambii pozitivi.
DSP a dispus dezinfectarea tuturor spațiilor și a amendat firma.
„Au primit o sancțiune pentru nerespectarea regulilor și sper să se conformeze și să procedeze la recomandarea făcută de către epidemiologii noștri”, a mai precizat Delia Bâda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Acesta este un nou focar descoperit încă de miercuri în Valea Jiului, după ce mai mulți muncitori s-au simțit rău și au ajuns la medic.
În ultimele două săptămâni au fost înregistrate 1.170 de cazuri active de COVID-19, iar vineri, până la prânz au fost raportate 94 de noi cazuri

Diana Mitrache