Spital Vulcan: Noul manager caută să acrediteze unitatea medicală

În plină pandemie, managerul Spitalului suport COVID, de la Vulcan, Cătălin Popa a ales să își depună demisia. Doar că, așa cum spune primarul Cristian Merișanu, de jumătate de an nu a făcut nimic ca să acrediteze spitalul. Acum se așteaptă asta de la noul manager, George Bălțatu. Cătălin Popa a condus spitalul din Vulcan în ultimii ani, iar încă de acum câteva luni, acesta a avut divergențe în ședințele de consiliu cu Cristian Merișanu, actualul primar. Acum, medicul Popa spune că a decis să plece din funcția de conducere pe care a ocupat-o, pentru că nu poate colabora cu primarul. Acesta, însă, îi reproșează lipsa de implicare și a numit un alt manager.
„L-am numit, încă de miercuri, pe domnul George Bălțatu, avocat de profesie, un coleg de al meu, care s-a implicat foarte mult atunci când am făcut analiza spitalului, s-a documentat și avea toate datele despre ceea ce înseamnă acreditare, în primul rând”, a precizat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Încă din luna ianuarie a acestui an, s-a cerut imperativ demisia managerului Spitalului din Vulcan, Cãtãlin Popa, din cauza scandalului legat de lipsa autorizării unității medicale. Mai mulți consilieri au cerut atunci demisia medicului Popa, pe motiv cã nu face ceea ce e necesar, în timp ce medicul sustinea cã ar trebui să renunțe la una dintre secții și să mai investească în altele, așa încât sã fie din nou acreditat spitalul.
„Înțeleg că, pentru procedura de acreditare, nu s-a făcut nimic în ultimele 6 luni. Sunt foarte multe lucruri și proceduri și lucrări. Am discutat și cu medicii și sper să facem ce trebuie în cel mai scurt timp”, a mai adăugat primarul Cristian Merișanu.
Cătălin Popa a fost numit director la acest spital în luna august a anului 2015, după ce fostul manager, Cristina Baleia a fost demis. Actualul manager a fost instalat de joi, 22 octombrie și a spus că va încerca să acrediteze unitatea medicală de aici.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Spital Vulcan: Noul manager caută să acrediteze unitatea medicală

 • 23 octombrie 2020 la 07:50
  Permalink

  bine ar fii sa si gaseasca…..

 • 23 octombrie 2020 la 11:03
  Permalink

  Un avocat manager de spital? Interesant, dar pe criterii politice se poate orice….Nu era mai bine totusi un medic, iar stimatul avocat politruc sa fie consilier pe problema acreditarii?
  Stimati cetateni, inregimentati-va politic, iar numarul ne neuroni sigur se va dubla automat cand veti primi carnetul de partid. Pentru a accede in functii nu va trebuie diplome, acreditari, etc doar carnete de partid.

 • 24 octombrie 2020 la 09:33
  Permalink

  Ce noroc ca nu ai numit un ”coleg” de la deratizare … Ce mizerie in politica romaneasca.Pai ce, mai nou numirile se fac pe baza de colegialitate de partid si nu pe baza de competenta ?

Comentariile sunt închise.